Placeringkortshållare till bröllopet

05 juni, 2024

Ibland är det de små detaljerna som gör det. Små placeringskortshållare på bruden och brudgummens platser blir den där lilla extra detaljen som lyfter helheten på sommarens bröllop!

Läs hela artikeln

Somrig girland med vattenmeloner

29 maj, 2024

En somrig girland av akvarellmålade tårtpapper blir vackert till sommarens alla utekvällar. Häng upp girlanden i ett träd eller lägg den som dekoration mitt på bordet.

Läs hela artikeln

Smyckesask till studenten

22 maj, 2024

Till studentexamen är det roligt att ge bort sin present inslagen med extra omsorg. Små askar i form av studentmössor blir en fin och personlig förpackning till studentpresenten.

Läs hela artikeln

Tallriksunderlägg med textiltryck

10 april, 2024

Snabbaste dukningen fixar du med egentryckta tallriksunderlägg. På ett kick är allt uppdukat - kniv och gaffel, sked och mugg!

Läs hela artikeln

Äggställ med urfrästa hål

27 mars, 2024

Ett äggställ med mjukt urgröpta hål för äggen blir ett fint sätt att servera nykoka ägg på påskbordet. Med en fräs på en dremel blir formandet en fröjd!

Läs hela artikeln

Vad ruvar påskhönorna på?

28 februari, 2024

En höna på tallriken är i alla fall bättre än en tupp i halsen. Men om de dessutom ruvar på något riktigt gott får de mer än gärna ta plats på festbordet till påsk. Byt påskägget mot en höna som du fyller med påskgodis.

Läs hela artikeln

Flätad brödkorg av tvättbart papper

03 januari, 2024

Fläta en brödkorg av tvättbart papper. Med pappersremsor i två färger förstärks flätningseffekten och ger ett effektfullt schackmönster.

Läs hela artikeln

Spå i tenn

20 december, 2023

När nyårsnatten närmar sig är det dags att plocka fram tennskopan. Enligt gammal tradition ska man spå det kommande året i tenn, och tolka de former som uppstår när det heta tennet stelnar i kallt vatten.

Läs hela artikeln

Spindelnät på tallriken

25 oktober, 2023

Boo! Med spindelnät på tallriken och döskallar som servettyngder fixar du en härligt läskig dukning till den kommande Halloweenfesten.

Läs hela artikeln

Flätade servettringar av läder

20 september, 2023

Flätade läderremmar passar fint till allt från armband och bälten till servettringar. Med servettringar flätade av naturgarvat getskinn dukar du fint i höst - till både vardag och fest.

Läs hela artikeln

Dukat för kräftskiva

02 augusti, 2023

Ingen augusti utan en kräftskiva. Och till sensommarens traditionella fest blir det fint att duka upp på en hemgjord duk med kräfttryck.

Läs hela artikeln

Skrivet i sten - egen gravyr på sommarlena stenar

28 juni, 2023

Inget är skrivet i sten, brukar det heta. Så fel! Gravera ett namn eller en kär symbol på dina sommarlena stenar och använd som duktyngder eller placeringskort.

Läs hela artikeln

Midsommarkrans med lång hållbarhet

07 juni, 2023

Inga mer vissna blomsterkransar till midsommarnatten. Med en krans av pappersblommor håller blomsterkransen natten lång, och mer därtill.

Läs hela artikeln

Servettringar av natursnöre i kumihimo-flätning

31 maj, 2023

Flätat hampsnöre i klassisk japansk kumihimoteknik blir fina som servettringar till sommardukningen. Rustikt natursnöre och skira sommarblommor blir en fin kombination. Och flättekniken är så enkel att du lätt tar med den till stranden lediga sommardagar.

Läs hela artikeln

Ljusstake av gamla skedar

24 maj, 2023

Ge de udda skedarna ett nytt liv - som ljusstakar. Ihoplödda i par och med en ljuskopp i varje skedskål blir de fina ljusstakar och en personlig bordsdekoration för både vardag och fest.

Läs hela artikeln

Sommarluft och rosett i håret

17 maj, 2023

När sommaren finns runt knuten väntar många tillfällen att göra sig lite extra fin. En rosett i håret i klassisk Chanel-stil passar fint till skolavslutningen, sommarfesten - eller kanske mors dag?

Läs hela artikeln

Den rätta pusselbiten

10 maj, 2023

Att få ihop vardagspusslet må vara krångligt ibland. Kan det bli enklare med riktigt stora bitar? Glasunderlägg i läder kanske i alla fall kan få vardagen en aning festligare.

Läs hela artikeln

Tiara till sommarens högtider

03 maj, 2023

Snart är det dags för sommarens alla högtider. Examen, konfirmation, bröllop och dop. En tiara av tunn mässingstråd och glänsande pärlor blir en fin och personlig detalj till festligheterna.

Läs hela artikeln

Äggkoppar med terazzoeffekt

15 mars, 2023

En äggkopp kan se ut på många olika sätt. Gjuten i Jesmonite kan du även tillverka din egen gjutform. Den äggformade äggkoppen med terazzoeffekt blir fin på frukostbordet i påsk.

Läs hela artikeln

Nyårsklockan klämtar

28 december, 2022

Tick-tack, tick-tack, tick-tack… nedräkningen inför det nya året har börjat och gästerna är på plats. En klocka på bordet hjälper er att hålla koll på tolvslaget.

Läs hela artikeln

Halloween med fladdermöss för stora och små

05 oktober, 2022

Boo! Snart börjar festen och hela släkten är bjuden. Fladdermöss av läder har landat på allt från diadem och hårspännen till slipsflugor och pumps.

Läs hela artikeln

Ekollon av ägg

21 september, 2022

När de sista blommorna börjat ge upp i trädgården är det kanske läge för mer hållbara höstdekorationer? Guldglimrande ekollon modell större tillverkar man av guldsprayade ägg och ett rustikt snöre.

Läs hela artikeln

Som svampar ur jorden - höstens finaste dekorationer?

14 september, 2022

Sopp, skivling eller kremla? Nu är det svamptider, men kom ihåg att alla svampar inte är ätliga - somliga är bara ögongodis.

Läs hela artikeln

Glasunderlägg av kork - skurna som höstlöv

07 september, 2022

Hösten väntar runt hörnet, med inomhusmys, tända ljus och väldukade bord. Glasunderlägg i form av höstlöv skurna ur kork blir fina på middagsbordet.

Läs hela artikeln

Fyrar till sommarbordet

06 juli, 2022

Sommarens sötaste placeringskortshållare är små fyrar i de klassiska signalfärgerna rött, vitt och blått. Fyrarna är också ett trevligt sommarpyssel för lata semesterdagar.

Läs hela artikeln

Feststång till sommarens utomhusfester

08 juni, 2022

Snickra en feststång till trädgårdsbordet med en bottenbricka för godsaker och bubblande dryck. Till midsommarfesten - men också till alla andra festliga tillfällen i sommar!

Läs hela artikeln

Flätad oceanmatta till sommarbordet

25 maj, 2022

En klassisk oceanmatta modell mindre blir ett fint karottunderlägg till sommarbordet.

Läs hela artikeln

Till alla flaggdagar!

18 maj, 2022

Försommaren är en tid fylld av högtider. Vi firar mor, nationaldag, studenter och skolavslutningar redan innan midsommar! Lite extra fint på festbordet blir det med placeringskort med en bas av blått hav och flaggan i topp. Med det blågula bandet skickar vi samtidigt en tanke till alla dem som inte har det lika festligt i världen just nu.

Läs hela artikeln

Brudpar till bröllopstårtan

11 maj, 2022

Planerar du ett bröllop i sommar? Då är det mycket att stå i. Men de är de små detaljerna som gör det! Som ett handmålat brudpar högst upp på tårtan.

Läs hela artikeln

En krans till mamma

04 maj, 2022

Världens bästa mamma. Tänk att det finns så många av dem här i världen! Snart är det dags att fira mors dag. Med tårta, blommor, paket… Och en liten handgjord krans av mässingstråd.

Läs hela artikeln

Hjärtan på bordet

26 januari, 2022

Orsak att slösa med hjärtan borde man ha varje dag. Men när det stora dagen närmar sig är det bra att ha många hjärtan till hands! Placeringskort, servettringar och bordsgirlander är bara några saker man kan skapa av dessa trähjärtan.

Läs hela artikeln

Glitter, glitter, glitter!

22 december, 2021

Så här års kan man unna sig massor av bling bling. Glitter förhöjer både jul- och nyårshelgerna, och man kan glittra till det på många olika sätt. Med rosetter på flaskor och glas, glittriga servettringar, drinkpinnar, vimplar och fina flaskfyrverkerier närmar sig ett nytt år.

Läs hela artikeln

Broderade pakettags

15 december, 2021

Ibland är utsidan (nästan) lika viktig som insidan. Lite extra omsorg när man slår in sina presenter syns i detaljerna. Broderade pakettags blir lika fina till julklapparna som nyårspresenten och gå-bort-gåvan.

Läs hela artikeln

Julstrumpa till besticken

08 december, 2021

Tomten gillar inte trängsel. Han smyger in ljudlöst och lämnar sina klappar när vi alla sover. I år har han glömt sina strumpor - mitt på middagsbordet!

Läs hela artikeln

Bordsgranar av filt

24 november, 2021

Vad är en jul utan gran? Granen har kommit att bli central i vårt julfirande. Låt några bordsgranar ta plats på bordet inför kommande jul.

Läs hela artikeln

Järneksblad av crepepapper

17 november, 2021

Järnekens karaktäristiskt taggiga blad och blodröda bär är en klassisk symbol för julen. Tillverkade av crepepapper blir de fina bordsdekorationer när julen närmar sig.

Läs hela artikeln

Servettringar av läderremmar

15 september, 2021

En vacker dukning är aldrig fel, vardag som fest. Servettringar av cognacsfärgade läderremmar i en rustik lantlig stil passar till båda.

Läs hela artikeln

Skål och tallrikar av kavlad stengodslera

18 augusti, 2021

Rustika tallrikar av kavlad stengodslera känns rätt just nu. Och den som inte är rädd för lite kladd kan tillverka sina egna tallrikar! Med hjälp av kavel, kniv och en gipsform som du gjuter i en vanlig plastskål från köket. Och så stengodslera förstås.

Läs hela artikeln

Ljus med betongbotten

04 augusti, 2021

När kvällarna blir mörkare igen och augustinätter bjuder på ljumma vindar är det dags att plocka fram ljusen. Gjutna ljus med betongbotten tål att tas med när man vill stanna ute sena sommarkvällar.

Läs hela artikeln

Servettringar av flätad rotting

14 juli, 2021

Rotting ligger i tiden. Igen! Att fläta sina egna servettringar av peddigrotting är ett perfekt prova-på-projekt när semestertristessen får det att klia i fingrarna.

Läs hela artikeln

Våningsfat till nyårsarrangemanget

23 december, 2020

Snart får vi fira ut 2020 och välkomna ett nytt år. Sällan har det varit så välkommet, även om själva firandet blir annorlunda i år. Ett arrangemang på ett trevåningsfat med vaxade frukter, änglahår och glitter får välkomna det nya året som vi alla sätter stort hopp till!

Läs hela artikeln

Graverade gafflar som servettringar

12 augusti, 2020

Gamla gafflar i nysilver kan man hitta i parti och minut på loppis. Och de går att använda till mer än att äta med! Med ett graverat namn på skaftet blir de fina servettringar - eller kryddpinnar till kökets favoritörter.

Läs hela artikeln

Dags för kräftskiva

29 juli, 2020

Då var det dags igen! Kräftskivan blir i ett mindre sällskap i år - men desto finare! Byt kräfthattarna mot en girland av kräftor som lyser upp augustinatten.

Läs hela artikeln

Midsommarstång för bordet

03 juni, 2020

Midsommardansen är inställd men sommarnatten är ljus och troget odödlig. I år blir festen kanske mindre, men midsommarstång vill man ju ha ändå. En midsommarstång på bordet kan bli en ny tradition och plockas fram i många år framöver.

Läs hela artikeln

Graverade bladslingor på loppisglaset

20 maj, 2020

En graverad bladslinga kan få vilket loppisglas som helst att lyfta. Och den som trodde att det var svårt att gravera glas behöver bara prova för att få motsatsen bevisad. Kan man hålla en penna kan man gravera glas!

Läs hela artikeln

Linneservetter med stämpeltryck

22 april, 2020

Riktiga linneservetter är svårslagna. Med vändsydda hörn och ett personligt stämpeltryck blir de en extra dekoration på middagsbordet.

Läs hela artikeln

Födelsedagståg för de små jubilarerna

30 oktober, 2019

Ja må hon leva! Ja, må hon… Än är det långt kvar till hundra, men födelsedagsbarn med ensiffriga åldrar brukar kunna uppskatta färgglada födelsedagståg med ljus på bordet. Även om paketen och tårtan kanske tuffar ännu högre…

Läs hela artikeln

Halloweendukning med fladdermöss i svart läder

16 oktober, 2019

Någon som hört talas om läderlappen? Lite omodernt numera, kanske. Men den som råkar ha en svart läderlapp till övers kan i alla fall fixa en fin dukning till Halloweenfesten!

Läs hela artikeln

Servettringar av en trälist

02 oktober, 2019

En kvadrat och en cirkel, en liten lek med geometrin - blir en servettring! Enkel men vacker blir servettringen som man sågar ur en vanlig hyvlad trälist och sedan borrar ett stort hål i med en kvistborr. Olja, betsa eller måla till önskad färg.

Läs hela artikeln

Smörtaxar i alternativt elfenben

04 september, 2019

Gamla tiders smörtaxar var inte så tokiga ändå. Ett enkelt sätt att slippa få kladd och fläckar på duken - och samtidigt lite dekoration på bordet. I alternativt elfenben karvar man ut sina smörtaxar som man vill ha dem med såg, kniv och fräs.

Läs hela artikeln

Karottunderlägg av kork

03 juli, 2019

Kork är ett klassiskt material för karottunderlägg. Halverade och lagda i mönster blir korkens naturliga sprickor en dekorativ detalj på bordet.

Läs hela artikeln

Metallvas med spetssnörning

19 juni, 2019

Nu står midsommarängarna i full blom. Under kudden blir blommorna inte särskilt vackra, de gör sig bättre i vas! Metallvasen med spetssnörning tillverkar man av tunn metallfolie och spetsband.

Läs hela artikeln

Placeringskort i fördrinken

12 juni, 2019

Midsommarfesten närmar sig. Med en melonstjärna i glaset och en träspatel med namn på fungerar fördrinken som placeringskort. Och på köpet slipper man fundera över vilket glas det var som var mitt.

Läs hela artikeln

Djurhuvuden sätter knorr på festen

15 maj, 2019

Studentmottagning, skolavslutningsfest, konfirmation. Vårens festligheter står för dörren och det är kul att sätta lite extra knorr på dekorationerna. Gamla plastdjur från småbarnsåren väcker gamla minnen och kan få nytt liv!

Läs hela artikeln

Brudkrona i mässingstråd

24 april, 2019

Den bröllopstid nu kommer… När syrénerna slår ut börjar kyrkklockorna ringa. Sommaren är den årstid då flest väljer att gifta sig. Allt fler vill ha allt mer personliga bröllop. En handgjord brudkrona blir kronan på verket!

Läs hela artikeln

Hjärtan på bordet

06 februari, 2019

Alla-hjärtans-dag är på intåg. Vi dukar upp med hjärtformade placeringskortshållare och hjärtgirlander. Hjärtan på borden är ju aldrig fel - det fungerar året om!

Läs hela artikeln

Guldlöv till nyårsdekorationerna

26 december, 2018

Än är inte julen över. Men till nyår är det mer guld och glitter än rött! En ny dörrkrans eller några nya servettringar med guldglimmrande papperslöv och vaxpärlor blir fint till festligheterna.

Läs hela artikeln

En mumie på tallriken, någon?

24 oktober, 2018

Till halloween passar vi på att rulla in våra servetter lite extra. Några varv med vitt kräppapper och ett par stirrande ögon gör helgens dukning.

Läs hela artikeln

Halloweendukning med en överraskning

17 oktober, 2018

Lite lagom läskig blir halloweendukningen med spindelnät under tallrikarna och häxhattar som placeringskort. Och en liten överraskning ska man väl bjuda på till halloween? Jajamän, håll i hatten! Eller snarare - lyft på den!

Läs hela artikeln

Läderlöv till höstduknigen

19 september, 2018

De allra första röda höstlöven har börjat falla ner från träden. Få saker är så vackert som naturens egna höstfärgade löv! Med de fallande löven som mall kan man klippa vackra och hållbara läderlöv som också får fungera som placeringskort i höstdukningen.

Läs hela artikeln

Dekorera glassen - med exotisk frukt från svenska skogar

18 juli, 2018

Nu är det glass som gäller! I hettan orkar man knappt lyfta ett finger, men den om ändå har lust att pyssla lite kan fixa fina glassdekorationer. Med lite färg förvandlar man naturmaterial från svenska skogar till exotiska frukter.

Läs hela artikeln

Gräskronor - för sommarens alla högtider

06 juni, 2018

Just när gräset vajar som vackrast i försommarkvällen på stjälkar som fortfarande är mjuka, gäller det att passa på. Bind en gräskrona! Traditionen att binda gräskronor har djupa rötter i vår svenska mylla och kronorna kan bindas av nästan allt slags gräs. Principen kan varieras efter smak och tycke och dekoreras med blommor eller sädesslag.

Läs hela artikeln

Äggkoppar i lufttorkande lera

04 april, 2018

Påsken är över, men äggen är fortfarande en favorit. Ägget gör vilken vardagsfrukost som helst till en fest! Handgjorda äggkoppar av lufttorkande lera med bokstavsstämplar blir en fin detalj på frukostbordet.

Läs hela artikeln

Påskharar till servetterna

21 mars, 2018

Nyfikna, mjuka öron på servettringarna blir påskbordets lekfullaste dukningsdekoration. Servettringarna i mjukt skinn och ullig filt tillverkar man utan att sy ett enda stygn. Allt man behöver är läder, filt och lim. Sen är det bara att duka fram påskmiddagen.

Läs hela artikeln

Ljuslyktor av envägsspegel

27 december, 2017

Nu kommer Kung Bore på besök. Nyårsdukningen inspireras av is! Som jättelika iskuber på bordet, med massor av glittrande ljus inuti är de här ljuslyktorna. Med hjälp av envägsspeglar kan man skapa lyktor med evighetseffekt. Och innan man tänder ljusen inuti ser lyktorna ut att vara gjorda av helt vanliga speglar.

Läs hela artikeln

Änglavingar till ljuslyktan

20 december, 2017

Är det någon tid på året man kan få ta ut svängarna med guld, glitter och glamour så är det nu. Ett par guldglittrande änglavingar på ljuslyktan kanske kan kännas lite för mycket annars. Men så här till jul och nyårshelgerna sitter det fint.

Läs hela artikeln

Ljuslyktor med rottingväv

16 augusti, 2017

Sommarkvällarna blir allt mörkare. Plötsligt känns det nödvändigt att tända ljus inomhus igen, sitta med en kopp te och se solen gå ned i sommarnatten. Ett par nya ljuslyktor med rottingväv passar lika bra till romantiska sommarblommor som till kräftskivan.

Läs hela artikeln

Vågor på midsommarservetterna

21 juni, 2017

Nu börjar vattnet se riktigt inbjudande ut. Dags för ett första dopp i det blå, lagom till midsommar? Vågorna får följa med in till sommarservetterna. Vanliga, vita handdukar passar perfekt som servetter och kan få sin personliga prägel med hjälp av en egenskuren schablon och lite textilfärg. I år går det vågor på midsommarbordet!

Läs hela artikeln

Lek med akvarellfärg och maskeringsvätska

24 maj, 2017

Tillhör du dem som tycker att akvarellfärg låter svårt, rinnigt och okontrollerbart? Något bara för konstnärsproffsen? Dags att tänka om. Med bara några svepande drag kan vem som helst skapa roliga effekter till inbjudningskort, vykort eller placeringskort. Med hjälp av en maskeringsvätska kan man först skriva text som man sedan målar över med akvarellfärgen - och tar fram igen när maskeringsvätskan dras bort. Rena trolleriet! Och kanske får man blodad tand och fortsätter att leka med maskeringsvätskan och akvarellfärgen… Perfekt för effekter som prickarna på en pärlhönsfjäder, eller ett ägg.

Läs hela artikeln

Servettringar av skinnspill

15 mars, 2017

Ibland blir det fel. Man råkar skära till en läderrem bara några millimeter för smal, och måste skära till en ny… Och eftersom läder inte är något man bara kastar bort fick den felskurna läderremmen bli något annat. Servettringar kanske? En liten detalj i naturgarvat läder som bryter av perfekt mot de blå servetterna. Fel kan bli rätt ibland!

Läs hela artikeln

Änglavingar till festdukningen

28 december, 2016

Återvinning är kul! Tänk så mycket material man har hemma som man kan använda för att tillverka nya saker. Om man bara ser sig om och tänker till lite, så finns det massor av material att använda. Tomma plåtburkar är till exempel fantastiska att använda till allt möjligt. Med hjälp av en guldsmedssax går det enkelt att klipp i plåten och forma den som man vill. På ett par minuter förvandlar du tomburken till ett par änglavingar åt nyårsdukningen. Här behövs ingen konfetti minsann!

Läs hela artikeln

Karottunderlägg av halva träkulor

21 december, 2016

Ett snyggt karottunderlägg sätter pricken över i på bordet.

Läs hela artikeln

Servettringar i kumihimo – japansk flätteknik

14 september, 2016

Makramé har de flesta hört talas om. Tekniken spreds sig över världs med sjömän under 1800-talet och ordet har arabiskt ursprung. Kumihimo är istället en japansk flätteknik som blivit populär på senare år i västvärlden. För att hålla ordning på alla snören medan man flätar har man en platta, en kumihimoplatta, där man kan fästa snörena enligt olika scheman. Tekniken passar för de flesta slags garn och snören.

Läs hela artikeln

Strandfynden som duktyngder

13 juli, 2016

Duktyngder-DIY-Detaljer Känslan av släta varma stenar under bara fötter en ledig dag på stranden. Vem vill inte spara den? Säkert har även du fyllt ut tomrummen i resväskan med stenar och strandved på väg hem från semestern.

Läs hela artikeln

Kul klädnypsgubbar till sommarfesten

07 juli, 2016

Vankas det bröllop i sommar – eller bara en mindre familjefest? Ni vet, ofta är det de små detaljerna som gör det. Den där lilla extra omsorgen. Som en kul klädnypsgubbe på glaset, till exempel. Den kan också hjälpa till att vakta glasen så att ni inte blandar ihop dem i minglet. De här klädnypsgubbarna är målade på gammaldags klädnypor.

Läs hela artikeln

Ljuslyktor i betonglera

13 april, 2016

Ibland är bästa verktyget dina två händer. Ganska ofta, om man tänker efter. Och den allra äldsta tekniken att forma lera var genom tumning. Den som blir riktigt skicklig på tekniken kan nypa fram fantastiska skapelser ur lera. Använder man dessutom en lufttorkande lera är det allt man behöver! Sina två händer och en klump lera. Lufttorkande lera behöver varken brännas eller krymper nämnvärt och förutom den klassiskt kritvita leran finns numera även en lufttorkande lera som ser ut som betong när den torkat. Det är trevligt att göra ett litet potpurri av ljuslyktor och minivaser i vit och grå lera som passar fint till vårens första blommor.

Läs hela artikeln

Trustpilot