Halloween med fladdermöss för stora och små

05 oktober, 2022

Boo! Snart börjar festen och hela släkten är bjuden. Fladdermöss av läder har landat på allt från diadem och hårspännen till slipsflugor och pumps.

Det är detaljerna som gör det. Och visst kan det räcka med en enda liten fladdermus för att göra halloweenfesten komplett. Fladdermöss som dessutom fungerar både för små och stora med glimt i ögat.

Våra fladdermöss är klippta ur ett tunt, svart getskinn. Skriv ut mönstret och rita efter det, den större fladdermusen fungerar både för ett diadem och som fluga.

Med en fettpenna ritar man enkelt av ett mönster på läder utan att förstöra ytan. 

Klipp sedan ut fladdermössen med en lädersax eller en kraftigare sax.

Vik fladdermössen först på mitten med ett horisontellt veck med rätsidorna mot varandra. Tejpa den mittersta biten av vecket med en lädertejp. 

Vik sedan tillbaka kanterna som på bilden och stick en syl rakt igenom alla lagren av lädret.

Sy sedan med en vaxad lintråd och knyt ihop så att vecken håller ihop ordentligt. 

Gör likadant med de mindre fladdermössen, om du ska ha sådana att fästa på skor.

Klipp raka remsor av läder, cirka 2 centimeter breda för de större fladdermössen och en för de små. Limma eller tejpa och sy ihop remsorna på fladdermössens baksida och lämna lite utrymme så att det går att trä upp dem på ett resårband för en fluga eller ett diadem om det är det man vill ha.

På skor får man fästa fladdermössen på lämpligaste sättet beroende på om man vill kunna ta bort fladdermössen efter festen eller inte, och beroende på hur skomodellen ser ut.

Nu kan festen börja! Trustpilot