Änglavingar till ljuslyktan

20 december, 2017

Är det någon tid på året man kan få ta ut svängarna med guld, glitter och glamour så är det nu. Ett par guldglittrande änglavingar på ljuslyktan kanske kan kännas lite för mycket annars. Men så här till jul och nyårshelgerna sitter det fint.

Det är nästan som en askungesaga. För svartglödgad järntråd och gipslindor a lá benbrott låter ju inte särskilt glamoröst. Men i ett huj och med hjälp av en glittrig guldspray har man förvandlat det hela till ett par änglavingar att pryda festbordet med…

 

Du behöver:

Järntråd 1,5 mm tjock
Gipsbindor
Sax
Sprayfärg guld
Glasburk eller glaslykta
Ljusslinga i metalltråd med LED belysning
Spetsband

 

Gör så här:

Böj till ett par änglavingar i metalltråd, lagom stora att hänga på den glasburk eller ljuslykta du tänkt använda. Börja och sluta i mitten av vingparet och böj där till en liten ögla samtidigt som du fäster trådändarna. 

Lägg ut tidningar som underlag när du ska jobba med gipset och ta fram en skål med kallt vatten att doppa gipsbindorna i. Klipp till bitar av gipsbindorna i samma form som vingarna, men med en dryg centimeters extra vikmån. Doppa gipsbindorna ganska snabbt i det kalla vattnet (varmt vatten får gipset att brinna snabbare) och lägg dem sedan sträckt över vingarna. Vik försiktigt runt kanterna och fäst mot varandra. Det är lite pilligt och ju mindre man behöver ta i gipsbindorna när de är blöta, desto bättre. Misslyckas man är det bättre att ta bort gipset och börja om än att försöka rädda och kladda för mycket. 

Gör likadant med nästa vinge. Medan gipset torkar kan det vara bra att hänga upp dem i ett snöre i tex ett köksskåp över diskbänken.

När vingarna torkat helt är det dags att spraya dem med guld. Eller så behåller man dem vita om man föredrar det. Knyt upp på en stor glasburk med ett spetsband och lägg i en ljusslinga med led-belysning i.Trustpilot