Broderade pakettags

15 december, 2021

Ibland är utsidan (nästan) lika viktig som insidan. Lite extra omsorg när man slår in sina presenter syns i detaljerna. Broderade pakettags blir lika fina till julklapparna som nyårspresenten och gå-bort-gåvan.

En etikett till paketet som egentligen är tänkt att skrivas på blir lite extra fin om man istället för att använda en penna plockar fram broderinålarna. Med ett glittergarn eller en tunn glittrig tråd kan man brodera stjärnor, snöflingor, kransar eller julgranar.

Börja med att skissa upp det du vill brodera. Tänk på att det inte går att sy allt för korta stygn igenom ett papper, så skissen måste anpassas efter lagom långa och helt raka stygn. 

Skissa sedan upp på en papperstag med en blyertspenna och stick hål med nål där hålen ska vara. För att pappret inte ska vika sig när man sticker hålen igenom tagen är det bra att använda en filtplatta av skumplast som underlag. 

Brodera så att stygnen följer skissen på båda sidor och tagen, då gör det inget om man ser baksidan också. Beroende på vilket mönster man ritat kan man behöva brodera dubbelt på vissa delar, och man måste tänka igenom i vilken ordning man syr så att man kommer tillbaka till starthålet för att fästa tråden.

Fäst tråden med en knut på baksidan.

Kanske blir det fint att även använda samma broderitråd som paketsnöre runt hela paketet.Trustpilot