Påskharar till servetterna

21 mars, 2018

Nyfikna, mjuka öron på servettringarna blir påskbordets lekfullaste dukningsdekoration. Servettringarna i mjukt skinn och ullig filt tillverkar man utan att sy ett enda stygn. Allt man behöver är läder, filt och lim. Sen är det bara att duka fram påskmiddagen.

Du behöver:

Getskinn, natur
Rullkniv
Stålvinkel
Skärmatta
Sax
Filt, rosa
All-lim
Klädnypor

 

Gör så här: 

Skär till 5 cm breda och 35 cm långa remsor av tunt läder. Vi har använt getskinn. Det går att klippa getskinnet, men det är lite enklare att skära till raka remsor om man använder en stålvinkel och en rullkniv. 

Skär eller klipp till spetsiga ändar på remsorna. Klipp till små ”inneröron” i filt, ungefär en cm mindre än formen på spetsarna. Limma fast dem på insidan av läderremmarna, med början ungefär 9 cm från yttersta spetsen på örat.

Vik remmarna på längden och limma ihop dem ända ut till punkten där innerörats filt börjar. Håll ihop med vanliga klädnypor medan limmet torkar.

Skär eller klipp ett snitt i vardera änden av remsan, precis där örat filt börjar. Snittet ska gå inifrån i ena ändan och utifrån i andra ändan, från kanten och ungefär till mitten. Fäst ihop servettringen genom att trä snitten i varandra. 

 Trustpilot