Julstrumpa till besticken

08 december, 2021

Tomten gillar inte trängsel. Han smyger in ljudlöst och lämnar sina klappar när vi alla sover. I år har han glömt sina strumpor - mitt på middagsbordet!

Att fötter på bordet är förbjudet har vi lärt oss sedan barnsben. Men det är roligt att leka lite med de klassiska julsymbolerna och plocka in dem i nya sammanhang. En julstrumpa för klappar som brukar hänga på sängkanten eller öppna spisen, får istället hamna på julbordet med plats för bestick. 

Den här strumpan är ju enbart en dekoration, men en tjock ullig filt känns ändå passande och är lätt att klippa och sy utan att man behöver vända eller sick-sacka några kanter. 

Skriv ut eller rita upp ett eget mönster som du klipper ut och ritar av på det breda filtbandet. Klipp ut två likadana strumpdelar. Klipp också till en 22 centimeter lång bit av filtbandet som ska bli strumpans överdel. 

Lägg ut strumpdelarna med hälsidorna mot varandra som på bilden. Lämna en centimeters mellanrum mellan dem. Sy fast det vita filtbandet över båda strumpdelarnas överkant med en sammanhängande raksöm. 

Vik ihop delarna så att de ligger ovanpå varandra och sy ihop hela strumpan en pressarfots bredd runt kanterna. Vik ner skaftet. så att det blir dubbelt och döljer sömmen. 

Låt julmiddagen, glöggmyset eller luciafirandet börja!Trustpilot