Graverade bladslingor på loppisglaset

20 maj, 2020

En graverad bladslinga kan få vilket loppisglas som helst att lyfta. Och den som trodde att det var svårt att gravera glas behöver bara prova för att få motsatsen bevisad. Kan man hålla en penna kan man gravera glas!

Minimalistiskt och avskalat i all ära. Ibland behövs det lite extra dekoration. En enkel bladslinga förvandlar det trista och anonyma loppisglaset till unika skönheter.

Allt man behöver för att gravera glas är en Dremel och ett gravyrstift avsett för glas. 

Tänk på att det dammar en aning när man graverar glaset, vilket man bör undvika att andas in. Just nu kan det vara svårt att få tag i dammfiltermasker, så hittar man ingen sådan är det bäst att sitta utomhus eller på en plats med god ventilation.

Prova först på ett glas som du kan öva lite på utan att det gör något. När du sedan blivit lite mer varm i kläderna är det lättare att våga sig på finglasen.

Bladslingan gör man enklast genom att först gravera bladens konturer och sedan fylla i dem. Sist binder man ihop dem med en slingrande stjälk.

Om du tycker att det är svårt att gravera bladen på fri hand kan man rita med en vattenlöslig penna först. 

Fördelen med en bladslinga som denna är att det ju inte gör något om den blir en aning ojämn med olika stora blad - det blir bara vackrare!

Även små anonyma ljuskoppar man få sig en liten bladslinga och förvandlas till personliga ljuslyktor.Trustpilot