Skulptur med fågelbo av järntråd

08 mars, 2023

Nu längtar vi efter vår! Kvittrande fåglar och nyvärpta ägg. Ägget som symbol för nytt liv får en upphöjd plats i den här dekorativa skulpturen.

Läs hela artikeln

Fågelbo bland grenarna

06 april, 2022

På våren plockar vi villigt in de första vårblommorna. Så varför inte ta in ett helt träd - med fågelbo och allt? Låt naturen inspirera till påskens vackraste dekorationer.

Läs hela artikeln

Fladdermusflock på middagsbordet

06 oktober, 2021

En flock fladdermöss på middagsbordet - någon? Till halloween får man ju gå loss på de lite mer kusliga dekorationerna. Svarta fladdermöss med glittrig insida blir fina bordsdekorationer till helgen.

Läs hela artikeln

Ljus med betongbotten

04 augusti, 2021

När kvällarna blir mörkare igen och augustinätter bjuder på ljumma vindar är det dags att plocka fram ljusen. Gjutna ljus med betongbotten tål att tas med när man vill stanna ute sena sommarkvällar.

Läs hela artikeln

Tvålkopp i betong

01 juli, 2020

Tvätta händerna! Uppmaningen som blivit vårens mantra och som gäller än… Så varför inte göra det med stil? Med hemgjord tvål, på en tvålkopp i betong.

Läs hela artikeln

Midsommarstång för bordet

03 juni, 2020

Midsommardansen är inställd men sommarnatten är ljus och troget odödlig. I år blir festen kanske mindre, men midsommarstång vill man ju ha ändå. En midsommarstång på bordet kan bli en ny tradition och plockas fram i många år framöver.

Läs hela artikeln

Pappersrullehållare i betong och ek

14 augusti, 2019

En hållare för hushållspapret i betong, ek och läder gör det vardagliga hushållsspapret lite festligare på bordet.

Läs hela artikeln

Släpp in sommarluften!

29 maj, 2019

En dörrstopp som håller ytterdörren öppen ljumma sommardagar är ett måste. Man kan gjuta den själv i klassisk husform och med hål för ett rep att lyfta den i.

Läs hela artikeln

Alptoppar åt favoritsmyckena

11 april, 2018

Skidåkningen är över för den här säsongen, men alptopparna inspirerar fortfarande. Tre små alptoppar, gjutna i betong, ger vacker plats åt dina favoritsmycken på sminkbordet eller i badrummet.

Läs hela artikeln

Betongljusstakar med mässingsmanschetter

26 oktober, 2016

Nu när höstmörkret är här på allvar är det tid för levande ljus. En liten grupp med ljusstakar i olika höjder med manschetter i gnistrande mässing som speglar ljusskenet är den här veckans DIY-projekt. Några tomma chipsrör från helgmyset är perfekta som gjutformar för ljusstakar.

Läs hela artikeln

Ljuslyktor i betonglera

13 april, 2016

Ibland är bästa verktyget dina två händer. Ganska ofta, om man tänker efter. Och den allra äldsta tekniken att forma lera var genom tumning. Den som blir riktigt skicklig på tekniken kan nypa fram fantastiska skapelser ur lera. Använder man dessutom en lufttorkande lera är det allt man behöver! Sina två händer och en klump lera. Lufttorkande lera behöver varken brännas eller krymper nämnvärt och förutom den klassiskt kritvita leran finns numera även en lufttorkande lera som ser ut som betong när den torkat. Det är trevligt att göra ett litet potpurri av ljuslyktor och minivaser i vit och grå lera som passar fint till vårens första blommor.

Läs hela artikeln

Vinflaskor i betong

14 oktober, 2015

Från garaget rakt in i finrummet. Betongen har gjort en rejäl klassresa under det senaste decenniet. Som hobbymaterial är betong fantastiskt till allt från fågelbad till krukor och bordsskivor. Formar till betonggjutning kan man göra själv eller köpa färdiga. Eller hitta i skafferiet! Vinflaskor i PET- modell av plast fungerar fantastiskt som formar till dessa ljusstakar.

Läs hela artikeln

Trustpilot