Placeringkortshållare till bröllopet

05 juni, 2024

Ibland är det de små detaljerna som gör det. Små placeringskortshållare på bruden och brudgummens platser blir den där lilla extra detaljen som lyfter helheten på sommarens bröllop!

Enkla svarvade träfigurer i klassiskt fia-med-knuff-snitt är perfekta som placeringskortshållare. Allt du behöver göra är att såga ett snitt upptill i träfigurens huvud för kortet och sedan måla dem som små människor.

Enklast är att använda en japansk handsåg som sågar raka fina snitt utan att lämna en massa stickor. Bokträ är ganska hårt, men med en bra såg går det fint. Såga tillräckligt djupt ned så att ett litet placeringskort sitter stadigt i snittet. 

Sen är det bara att måla eller rita med poscapennor på figurerna. Om man har tid och handkraft att tillverka plaveringskortshållare till alla gäster, kan det bli väldigt fint att bara måla dem i guldfärg, och sedan göra små gubbar till brudparet. Den som gillar att rita stiliserat kan göra personliga stiliserade gubbar till varje gäst, men det kräver ju naturligtvis både tid, tålamod och en viss talang. Ett enkelt stiliserat brudpar som detta kan alla klara av att måla!

Bruden ritade vi med vit klänning och ett hjärta framtill som samtidigt blir klänningens v-ringning och armar. Brudgummen fick en enkel svart kostym och en fluga.

En liten bit tyll som man sticker ned i samma skåra som placeringskortet på bruden får tjäna som brudslöja.

Själva placeringskorten skär man till att akvarellpapper, det blir fint att vika och skära till med en kniv så att kanterna blir lite ojämna och fransiga.

Vi har använt fineliner och brushpennor till själva texten.

Sen är det bara att duka upp till bröllopsfest!Trustpilot