Dekorera glassen - med exotisk frukt från svenska skogar

18 juli, 2018

Nu är det glass som gäller! I hettan orkar man knappt lyfta ett finger, men den om ändå har lust att pyssla lite kan fixa fina glassdekorationer. Med lite färg förvandlar man naturmaterial från svenska skogar till exotiska frukter.

Du behöver:

Kottar
Träskyltar
Japansk handsåg
Karamellpinnar
Lim
Hobbyfärg
Penslar
Kräppapper
Tillgång till borrmaskin och 4mm borr

Gör så här:

Såga itu träskyltar i två halvor med en japansk handsåg. Pilla bort lös bark och borra ett hål för karamellpinnen med en borrmaskin. Var försiktig när du borrar, helst ska man spänna fast träskylten i en snickarbänk men om man inte har tillgång till en sådan kan man tex sticka ned skylten mellan plankorna i en trätrall. Borra och limma fast en karamellpinne. 

Borra även hål i en kotte mellan fjällen och upptill där bladen ska sitta. Limma fast en karamellpinne nedifrån mellan fjällen. Låt limmet torka.

Måla kottarna gula på fjällen och träskyltarna rosa. Måla sedan en vit och grön kant, avsluta med svarta små frön på melonskivorna.

Klipp till en bit kräppapper och klipp flikar längs ena kanten. Rulla ihop pappret och limma fast det i hålet upptill på kotten. Trustpilot