Metallvas med spetssnörning

19 juni, 2019

Nu står midsommarängarna i full blom. Under kudden blir blommorna inte särskilt vackra, de gör sig bättre i vas! Metallvasen med spetssnörning tillverkar man av tunn metallfolie och spetsband.

Blomvaser kan man aldrig få för många av! Så här års när naturen bjuder på massor av vilda blommor är det extra bra att ha många att välja mellan. Vaserna med spetssnörning har en vattenhållare av en avklippt PET-flaska inuti och kan därmed varieras i storlek efter tycke, smak och blombukett. 

Den tunna metallfolien är lätt att klippa i , men det är också ganska lätt att av misstag deformera den. Därför får man vara lite försiktig när man klipper och hanterar folien. Allra enklast är att få bitarna tillklippta hos en plåtslagare som har en bänkplåtsax som kan klippa långa längder. Men är man stadig på handen går det att klippa med vanlig plåtsax också. Mät omkretsen på din petflaska och beräkna måttet efter den. 

Hål för snörningen gör man med en vanlig hålstans för ett hål. Mät ut var hålen ska vara, markera försiktigt (utan att göra några märken) på plåten med en penna och stansa hålen.

Snörningen kan man göra på flera olika sätt, precis som när man snörar ett par skor. Gör man flera vaser kan det vara roligt att snöra dem på olika sätt. Om man vill kan man avsluta med en synlig rosett.

Klipp av en petflaska och placera inuti vasen. Fyll med blommor och njut!

 Trustpilot