Skulptera svampar med inspiration från skogen

06 september, 2023

Stolta fjällskivlingar och mulliga Karljohansvampar hör hösten till. Låt naturen och svampskogen inspirera till höstens finaste miniskulpturer.

Läs hela artikeln

Skål och tallrikar av kavlad stengodslera

18 augusti, 2021

Rustika tallrikar av kavlad stengodslera känns rätt just nu. Och den som inte är rädd för lite kladd kan tillverka sina egna tallrikar! Med hjälp av kavel, kniv och en gipsform som du gjuter i en vanlig plastskål från köket. Och så stengodslera förstås.

Läs hela artikeln

Dockhuvud - inredningsdetalj med affektionsvärde

10 januari, 2018

Favoritdockan från småbarnsåren är kanske inte längre så aktuell. Men det känns ändå lite sorgligt att slänga den. Ett avgjutet dockhuvud med en ljushållare upptill blir ett fint minne och en kul och personlig inredningsdetalj.

Läs hela artikeln

Änglavingar till ljuslyktan

20 december, 2017

Är det någon tid på året man kan få ta ut svängarna med guld, glitter och glamour så är det nu. Ett par guldglittrande änglavingar på ljuslyktan kanske kan kännas lite för mycket annars. Men så här till jul och nyårshelgerna sitter det fint.

Läs hela artikeln

Evighetspumpa

19 oktober, 2016

Ibland önskar man att man kunde spara de där vackra prydnadspumporna för alltid. Men man vet att snart börjar de ruttna inifrån och den vackra formen som naturen skänkt dem sackar långsamt ihop… Det var där tanken började. Och slutresultatet? En hel rad med vita vackra evighetspumpor i gips, exakta kopior av originalet!

Läs hela artikeln

Ljuslyktor i gips

21 december, 2015

Enkelt, men effektfullt. Ljuslyktor gjorda av gipsbindor på ballonger är inga större svårigheter att slänga ihop. Fast de ser kanske inte mycket ut för världen medan gipset torkar…

Läs hela artikeln

Luftballonger!

27 oktober, 2015

Bara för att de är så fina. Luftballonger, alltså. Allt man gör måste ju inte gå att använda. De här ballongerna är bara till för att tittas på, hängas i ett fönster eller som en mobil någonstans där de kan se fina ut. För det är något visst med luftballonger. Kanske är det det där riktigt analoga, gammeldags, otämjbara. Kanske frihetskänslan. Hur som helst verkar vi ju inte vara ensamma om att gilla luftballonger just nu. De dyker upp lite här och var på allt från tyger och tapeter till barnrumsdekorationer. De här luftballongerna är enkla att tillverka själv. Och man har jätteroligt under resans gång! Du behöver: Gipsbindor Ballonger Natursnöre Färg Pensel Klädnypor Värmeljus (bara metallkoppen) Mässingstråd eller fiskelina att hänga upp ballongerna i

Läs hela artikeln

Gipskrukor - som gjutet för vårens första blommor

25 februari, 2015

Nu är det vår i luften! De första krukorna med vårlökar är här. Pärlhyacinter, krokus, iris och kungsängsliljor i kruka är ett vackert sätt att välkomna våren inomhus. När de blommat över kan man spara lökarna och peta ned dem i jorden utomhus för blomning nästa år. Ett fint sätt att rama in blommorna är att tillverka äggformade krukor. Man gör dem enkelt själv av gipsbindor på en vanlig ballong.

Läs hela artikeln

Trustpilot