Glitter, glitter, glitter!

22 december, 2021

Så här års kan man unna sig massor av bling bling. Glitter förhöjer både jul- och nyårshelgerna, och man kan glittra till det på många olika sätt. Med rosetter på flaskor och glas, glittriga servettringar, drinkpinnar, vimplar och fina flaskfyrverkerier närmar sig ett nytt år.

Glitter är aldrig fel när jul och nyårshelgerna närmar sig. Det som under resten av året skulle kunna anses smaklöst eller för överdådigt, blir helt rätt i de kommande helgerna. 

Rosetter är en fin detalj som passar till nästan allt! Rosetter på champagneglasen och flaskorna med en glittrande knapprad nedanför ger associationer till en skjortfluga.

Rosetterna till glasen tillverkade vi av en självhäftande glitterfolie som man först viker dubbel och klistrar ihop, så att den blir glittrig på båda sidor. Sedan klipper i ett vågmönster, viker in sidorna och häftar ihop på mitten.

 Fäst ett band tvärs över mitten och lägg samtidigt in ett långt band av samma självhäftande folie innan du fäster ihop rosetten på baksidan. Dra bort skyddspappret och klistra fast remsan med rosetten runt mitten på ett champagneglas. 

Fäst små glittrande stickers som knappar i en rad nedanför.

På samma vis sätter man rosett på flaskan, men då måste man skala upp mönstret. Vi använde här ett tjockare glitterpapper i svart i kontrast till silverfärgen vi sprayat flaskans nederdel i först. Knapparna klipper man ut ur samma glitterpapper och limmar fast i en rad nedanför.

Samma slags glitterpapper är perfekt att även använda till glittriga stjärnor runt glasfötter, ett litet flaggspel med vimplar av lägg på bordet eller hänga över det. Man kan också klippa servettringar som ser ut som kungakronor ur pappret.

Klipp rombformade bitar ur pappret som du viker dubbelt och limmar ihop över ett glittrande effektgarn till flaggspelet.

Stjärnorna klipper man ett runt urtag ur i mitten lagom stort för glasfoten.

Klassiska drinkpinnar gör man lätt själv med tunna blomsterpinnar och lite silvrigt papper. Klipp en remsa av metallpappret och klipp sedan en massa jack längs kanterna som på bilden. Vik dubbelt och rulla runt en blomsterpinne, limma fast. 

Enligt samma princip kan man fixa ett festligt fyrverkeri på en flaskkork, klipp bara en bredare remsa och bredare jack. Knyt fast ”fyrverkeriet” runt flaskans hals med ett glittrigt snöre. Låt helgerna börja!Trustpilot