Brudpar till bröllopstårtan

11 maj, 2022

Planerar du ett bröllop i sommar? Då är det mycket att stå i. Men de är de små detaljerna som gör det! Som ett handmålat brudpar högst upp på tårtan.

Traditionellt, färgglatt, klassiskt eller humoristiskt? Det finns så många olika vägar att gå när man planerar för ett bröllop och alla de små detaljerna som sätter pricken över i. 

Ett personligt handmålat brudpar av trä till bröllopstårtan blir en mycket personlig detalj som du garanterat blir ensam om.

Utgå från ett par färdigsvarvade träfigurer av bokträ i klassisk profil. Skissa sedan upp med en blyertspenna på figurerna hur du vill att deras hår, ögon, eventuella glasögon, klänning och kostym ska se ut. Sudda och börja om tills du är nöjd med uttrycket.

Att måla små detaljerade mönster på trä kan vara väldigt pilligt med en vanlig pensel och färg. Istället använder vi poscapennor. Dessa har en mycket gör täckförmåga, blir permanenta och rinner inte. Pennorna finns i en mängd olika färger och bredder på pennspetsarna. Även i guld och silver. 

Fyll i mönster och konturer med poscapennorna.

Som inramning till brudparet blir det fint att ha en liten brudbåge i form av ett hjärta. Och för att hålla både hjärtat och paret på plats fäster man hjärtat på en träskylt av björk. 

Börja med att böja till ett lagom stort hjärta av mässingstråd. Vi använde en tråd som är 1,5 mm tjock men vill man kan man använda en något tjockare tråd också. 

Borra något snedställda hål ned i träskylten och försök att inte borra rakt igenom så att tråden stannar i skylten. Om det behövs kan man limma fast tråden med lite superlim också.

Ställ paret på plattan. Limma eventuellt fast dem där och placera sedan paret på toppen av tårtan på den stora dagen.Trustpilot