Smyckesask till studenten

22 maj, 2024

Till studentexamen är det roligt att ge bort sin present inslagen med extra omsorg. Små askar i form av studentmössor blir en fin och personlig förpackning till studentpresenten.

Läs hela artikeln

Silverhalsband med två ringar

15 maj, 2024

Två sammanlänkade ringar blir ett fint halssmycke till sommaren. Kanske som present till en skolavslutning, mors dag eller studenten?

Läs hela artikeln

Snäcka i silverlera

12 juli, 2023

Vad gör man av alla snäckor man hittar på stranden? Ett halssmycke kanske, för att minnas de varma sommardagarna under resten av året.

Läs hela artikeln

Midsommarkrans med lång hållbarhet

07 juni, 2023

Inga mer vissna blomsterkransar till midsommarnatten. Med en krans av pappersblommor håller blomsterkransen natten lång, och mer därtill.

Läs hela artikeln

Tiara till sommarens högtider

03 maj, 2023

Snart är det dags för sommarens alla högtider. Examen, konfirmation, bröllop och dop. En tiara av tunn mässingstråd och glänsande pärlor blir en fin och personlig detalj till festligheterna.

Läs hela artikeln

Halssmycke med silverspänne

29 december, 2021

Ett egentillverkat smycke till nyår? Äkta silver och silverglänsande rocaillepärlor passar fint till nyårskläderna och andra silversmycken.

Läs hela artikeln

Ordning och reda bland örhängena

01 september, 2021

Små örhängen i stora smyckesskrin har en tendens att tappa bort varandra. På ett örhängeställ har varje örhänge sin egen plats och gör det lätt att överblicka och hitta rätt.

Läs hela artikeln

Svartoxiderade silverörhängen

25 augusti, 2021

Svarta som sensommarnatten. Örhängen i äkta silver som svartoxiderats i kylskåpet över natten. Kanske blir de dina nya favoriter och en perfekt match till den lilla svarta?

Läs hela artikeln

Till alla-hjärtans-dag…

27 januari, 2021

Handskrivna kort och brev går en ny vår till mötes. Ett hjärtformat kuvert med en litet handgjort smycke inuti blir en fin gåva till alla-hjärtans-dag och någon du bryr dig om.

Läs hela artikeln

Silverdroppar i öronen

29 december, 2020

Smyckestillverkning kan vara extremt avancerat och svårt. Eller ganska enkelt. Av ett par bitar silvertråd i två olika tjocklekar kan man smida sina egna örhängen i äkta silver hemma vid köksbordet.

Läs hela artikeln

Marmorerade fimopärlor - och ett smyckesfat

05 augusti, 2020

Marmorerade pärlor i skimrande guld och vitt passar fint mot sommarbrun hud. Och ett smyckesfat med plats för favoritsmyckena blir också fint av marmorerad fimolera.

Läs hela artikeln

Silverarmband med runda länkar och stavlås

24 juni, 2020

Från en bit silvertråd till färdigt armband är vägen faktiskt inte särskilt lång. Allt som krävs är några få moment av grundläggande silversmide, som man kan utföra hemma i sitt eget kök.

Läs hela artikeln

Silversmycken av fyrkantstråd

01 januari, 2020

Nytt år och nya smycken. Den som vågar sig på att löda i äkta silver kan enkelt skapa sina egna smycken med några få lödningar.

Läs hela artikeln

Silversippa som hängsmycke

01 maj, 2019

Naturen är en återkommande inspirationskälla, alltid full att ösa ur. Så här års när vitsippor avlöser blåsippor och backsippor känns en liten sippa i äkta silver helt rätt. För den som vågar sig på att löda i silver öppnar sig nya möjligheter att bli sin egen silversmed.

Läs hela artikeln

Facettslipade örhängen i silverlera

30 januari, 2019

Bli din egen silversmed! Med silverlera kan man forma nästan vad som helst, låta torka och sedan bränna med vanlig butangasbrännare hemma i köket. Ett par nya örhängen med facetter som glittrar i vårljuset formar du med dina fingrar och en nålfil.

Läs hela artikeln

Makraméarmband med fruktpärlor

01 augusti, 2018

Somriga smycken mot solbränd hud. Vad kan passa bättre just nu? Millifioripärlor med exotiska frukter och makraméknutar ger en perfekt cocktail till sommarens smycken.

Läs hela artikeln

Alptoppar åt favoritsmyckena

11 april, 2018

Skidåkningen är över för den här säsongen, men alptopparna inspirerar fortfarande. Tre små alptoppar, gjutna i betong, ger vacker plats åt dina favoritsmycken på sminkbordet eller i badrummet.

Läs hela artikeln

Ekollon i silverlera

27 september, 2017

Eftermiddagssolen kastar långa, gyllene skuggor över åkrarna och träden börjar skifta i färg. Ekollonen sväller på träden och är perfekta att gjuta av för smycken. Ett ekollon i äkta silver med ett höstfärgat löv av mässingsplåt får bli den här höstens smycke.

Läs hela artikeln

Prinsesskrona i mässing

04 januari, 2017

Alla små prinsessor brukar gilla smycken. Av alla slag och alla material! Den klassiska formen av en prinsesskrona känns som given.

Läs hela artikeln

Istället för halvädelstenar och elfenben

31 augusti, 2016

Ädla stenar har lockat människor i tusentals år. Men. Ädelstenar är inte så enkla att forma som man vill… Kanske var det därför man började använda elfenben en gång i tiden? Och elfenben varken kan eller vill man använda numera. Men visst är det vackert! Lösningen är en blandning av resin och mineraler. Det ger ett material med fantastiska möjligheter att formge smycken som man själv vill. Materialet går att såga, fila, slipa och polera på samma sätt som till exempel trä. Men resultatet blir mer som en ädelsten – eller elfenben om man väljer det vita.

Läs hela artikeln

Klackring i skaftämne

01 juni, 2016

Vissa material som är ämnade till något helt annat kan ha fler användningsområden. Raffir skaftämne är först och främst ämnat att göra vackra knivhandtag av. Men svart och metall låter väl som ett klockrent material att tillverka smycken av? Vi var helt enkelt tvungna att prova!

Läs hela artikeln

Mässingssmycken

17 februari, 2016

Allt är inte guld som glimrar, brukar det heta. Så sant. Det kan ju vara mässing också! Trenden med koppar och mässing verkar hålla i sig. Vi är många som älskar både koppar och mässing i allt från inredningsdetaljer – till smycken. Med en bit mässingsplåt, en guldsmedssåg och några filar kommer man långt när man ska tillverka egna smycken. Sen är det bara att sätta igång och leka och experimentera med formerna. En cirkel och en peacesymbol, stilrent och enkelt. Så fick det bli när vi gjorde de här smyckena.

Läs hela artikeln

Smycken i silverlera

27 maj, 2015

Smycken i äkta silver behöver inte vara så krångligt att tillverka helt på egen hand. Uppfinnandet av silverlera har gjort smidandet lekande lätt! Silverlera är en lera bestående av pulvriserat finsilver utblandat med ett bindemedel. Man formar leran på fri hand, eller trycker ut den i en form. Sen låter man leran torka så att vattnet i leran avdunstar, innan man bränner den med en gasolbrännare. Då brinner bindemedlet bort och leran sintrar, alltså smälter ihop. Den som är duktig på att hantera silverlera kan göra otroligt avancerade smycken. Men man kan komma långt även på det allra enklaste vis!

Läs hela artikeln

Trustpilot