Smyckesask till studenten

22 maj, 2024

Till studentexamen är det roligt att ge bort sin present inslagen med extra omsorg. Små askar i form av studentmössor blir en fin och personlig förpackning till studentpresenten.

Läs hela artikeln

Slingrande bladslinga på rullande stämpel

14 februari, 2024

Rulla in vårkänslan! Med en slingrande bladslinga på en rullande stämpel kan du skapa mönster i det oändliga på både papper, tyg och i lera.

Läs hela artikeln

Flätad brödkorg av tvättbart papper

03 januari, 2024

Fläta en brödkorg av tvättbart papper. Med pappersremsor i två färger förstärks flätningseffekten och ger ett effektfullt schackmönster.

Läs hela artikeln

Gammelmormors taggstjärnor till granen

06 december, 2023

Taggiga stjärnor till granen kan man fortfarande tillverka själv, precis som på gammelmormors tid. Ett vackert pergamentpapper och ett rödvitt snöre är huvudingredienserna.

Läs hela artikeln

Krans med pappersstjärnor

22 november, 2023

Twinkle, twinkle… Stjärnor kan vi aldrig få för många så här års. Efter förra årets alla vikta stjärnor kommer här en annan variant - helt utan veck. Likt ett gäng bruna pepparkaksstjärnor med snövit kristyr kan man samla dem alla på en dekorativ krans.

Läs hela artikeln

Lek med geometriska mönster

04 oktober, 2023

Gör en tavla! Att leka med geometriska former kan bli riktigt dekorativt. Skär ut formerna ur en vit foamboard och fäst mot en kontrasterande bakgrund för att skapa din egen abstrakta väggkonst.

Läs hela artikeln

Midsommarkrans med lång hållbarhet

07 juni, 2023

Inga mer vissna blomsterkransar till midsommarnatten. Med en krans av pappersblommor håller blomsterkransen natten lång, och mer därtill.

Läs hela artikeln

Bokmärken med fladdrande fjärilar

08 februari, 2023

Sportlovet ger inte bara tid åt skidspåret och pulkabacken. Det blir också massor av tid att läsa - och pyssla! Bokmärken med fladdrande fjärilar förenar pysslandet med läsandet och blir en perfekt sporlovsaktivitet för alla skidtrötta ben.

Läs hela artikeln

Girland med fjärilar och trollsländor

17 augusti, 2022

Fladdrande fjärilar och surrande sländor hör sensommaren till. Låt dem flyga längs en girland över sensommarbordet.

Läs hela artikeln

Japanska tecken med akvarell

20 juli, 2022

Även den allra enklaste kalligrafi kan bli vacker konst. Med ett vackert akvarellpapper, bläck och en bra pensel är det bara några penseldrag bort.

Läs hela artikeln

Quillingägg i fantasifulla och oregelbundna former

30 mars, 2022

Pappersägg med quillingteknik blir fina dekorationer i påskriset. Med bara några pappersremsor och lite lim skapar man vackra och detaljrika ägg i en teknik med månghundraåriga anor.

Läs hela artikeln

Byt ut påskägget - mot en fylld morot

16 mars, 2022

Traditionen att låta barnen leta godisfyllda pappägg på påskafton är kanske inget man vill bryta. Men själva ägget kan få ny form - som en morot.

Läs hela artikeln

Snödroppar av crepepapper

02 mars, 2022

Nu börjar det. Fåglarna kvittrar, taken droppar och de första vårblommorna börjar titta upp. Med inspiration från dessa kan man tjuvstarta våren med snödroppar av crepepapper.

Läs hela artikeln

Broderade pakettags

15 december, 2021

Ibland är utsidan (nästan) lika viktig som insidan. Lite extra omsorg när man slår in sina presenter syns i detaljerna. Broderade pakettags blir lika fina till julklapparna som nyårspresenten och gå-bort-gåvan.

Läs hela artikeln

Järneksblad av crepepapper

17 november, 2021

Järnekens karaktäristiskt taggiga blad och blodröda bär är en klassisk symbol för julen. Tillverkade av crepepapper blir de fina bordsdekorationer när julen närmar sig.

Läs hela artikeln

Fladdermusflock på middagsbordet

06 oktober, 2021

En flock fladdermöss på middagsbordet - någon? Till halloween får man ju gå loss på de lite mer kusliga dekorationerna. Svarta fladdermöss med glittrig insida blir fina bordsdekorationer till helgen.

Läs hela artikeln

Fågelholkar i papper

31 mars, 2021

Blåsippor och tussilago i vas, och påskris med skira gröna blad ger härlig vårkänsla inomhus. Kanske kan man inte plocka med sig fågelkvittret in också, men några fågelholkar kan man alltid fixa!

Läs hela artikeln

Påskliljor av äggkartong - perfekt påskpyssel för barnen

10 mars, 2021

En bukett påskliljor, tack! Det perfekta påskpysslet för både stora och små är att skapa blommor ur tomma äggkartonger.

Läs hela artikeln

Till alla-hjärtans-dag…

27 januari, 2021

Handskrivna kort och brev går en ny vår till mötes. Ett hjärtformat kuvert med en litet handgjort smycke inuti blir en fin gåva till alla-hjärtans-dag och någon du bryr dig om.

Läs hela artikeln

Dags för kräftskiva

29 juli, 2020

Då var det dags igen! Kräftskivan blir i ett mindre sällskap i år - men desto finare! Byt kräfthattarna mot en girland av kräftor som lyser upp augustinatten.

Läs hela artikeln

Ägghängen i papper med pompomgula

25 mars, 2020

Ett par pappersägg av mönstrat dekorpapper och med en garnboll som gula blir ett skojigt påskpynt. Ett mysigt påskpyssel att sysselsätta både barn och vuxna med.

Läs hela artikeln

Dörrkrans med löv av bokpapper

11 september, 2019

Snart faller höstlöven utomhus. Inomhus är det dags för en ny dörrkrans med löv av gammalt bokpapper.

Läs hela artikeln

Pappersblommor i påskriset

17 april, 2019

Likt skira magnoliablommor som bleknar en aning av vårsolens strålar är pappersblommorna i kräppapper. Perfekta i påskriset för den som vill ha annat än fjädrar.

Läs hela artikeln

Krans med hängande ägg

10 april, 2019

Påskkransen med hängande ägg hämtar inspiration från naturen och den spirande våren. Här hänger honeycomb-ägg av gammalt bokpapper, mossägg med mossa från skogen och ägg med pressade vårblommor på.

Läs hela artikeln

Siluettvaser i Snap pap

02 januari, 2019

Vaserna för årets första blommor är tillverkade i papper, med siluetter ihopsydda på maskin. En lek med siluetter och ett platt papper som blir tredimensionellt.

Läs hela artikeln

Guldlöv till nyårsdekorationerna

26 december, 2018

Än är inte julen över. Men till nyår är det mer guld och glitter än rött! En ny dörrkrans eller några nya servettringar med guldglimmrande papperslöv och vaxpärlor blir fint till festligheterna.

Läs hela artikeln

Gammaldags julgransdekorationer

21 november, 2018

Vissa saker var bättre förr. Eller i alla fall så bra att traditionerna är värda att bevaras. Gamla julgransdekorationer till exempel. Med vackra bokmärken, papper och sax kommer man långt när granen ska kläs!

Läs hela artikeln

Tvättbart papper till badrumsförvaringen

31 oktober, 2018

Praktisk förvaring är ett måste i badrummet. Alla små saker som hårsnoddar, läppcerat, nagellack och nagelfilar har annars en tendens att försvinna. Små korgar sydda i tvättbart papper är både praktiska och snygga - och dessutom snabbt sydda!

Läs hela artikeln

Ljuslyktor i papper

29 augusti, 2018

Allt gott har ett slut och trots att man nästan inte trodde det så är sommaren snart slut. En härlig höst står för dörren. Vi drar oss tillbaka inomhus, tänder ljus och dricker te när kvällarna blir allt mörkare. Nya ljuslyktor på bordet med utskurna mönster i form av löv blir en fin uppdatering hemma.

Läs hela artikeln

Akvarellkort med hamrade blommor

13 juni, 2018

Det finns vissa som kan måla akvarell lika naturtroget som ett fotografi. Men om man inte tillhör den kategorin kan man plocka fram hammaren istället för penseln! Med hjälp av hammare och smörpapper hamrar man in avtryck av blommor i akvarellpapper. Nästan som trolleri!

Läs hela artikeln

Tavlor av gamla böcker

30 maj, 2018

Innerst inne vet man att de där gamla böckerna aldrig mer kommer att bli lästa. Så varför inte förvandla boksidorna till väggdekorationer? Med schabloner, lite färg och transfermotiv blir boksidorna till ny konst. Dags att vända blad!

Läs hela artikeln

Strandväska i SnapPap

09 maj, 2018

En praktisk och snygg strandväska för handdukar, solkräm, böcker och annat är ett måste till sommaren. Men att sy den i papper? Jo, det går alldeles utmärkt. I alla fall om man väljer Snap Pap, en kraftig pappersblandning som även håller för tvätt i maskin. Och dessutom får en snyggt skrynklad look. Perfekt för stranden.

Läs hela artikeln

Fina firrar - väggtroféer i veganläder

25 oktober, 2017

Varför inte hänga fiskar på väggen - istället för jakttroféer? Eller istället för tavlor? Den här veckans fångst är ett gäng dekorativa fiskar. Inspireras av naturen, men släpp fantasin lös. Klipp och stansa in fjäll och gälar. Sy ihop och häng upp.

Läs hela artikeln

Lampskärm i veganläder, Snap Pap

28 juni, 2017

En blandning mellan papper och plast, med ett läderartat utseende och känsla. Men som går att tvätta, limma, sy, prägla och färga. Det är det nya veganlädret Snap Pap. Materialet är tänkt att ersätta läder, för den som inte vill använda riktigt läder. Men det har stora potential och många användningsområden, för vem som helst - och nästan vad som helst. Vi provade att skära remsor som sedan flätades, limmades och syddes ihop till en lampskärm.

Läs hela artikeln

Personligare inramning med egna passepartouter

07 juni, 2017

En vacker bild förtjänar en vacker inramning. Ibland kan till och med inramningen göra mer än själva bilden, den kan höja den - eller sänka den. Med en prydlig passepartout blir vilken bild som helst en riktig tavla. Skär man sina egna passepartouter kan man passa på att göra tavlan mer personlig och lekfull. Det finns ju inget som säger att en bild alltid måste vara centrerad i mitten. Eller ens att den måste vara fyrkantig.

Läs hela artikeln

Modelldockan fick vingar

10 maj, 2017

Ett par vingar. Vad skulle man hellre önska sig? Tänk att kunna ta sig en tur över trädtopparna i solnedgången, istället för den vanliga kvällspromenaden. Tills dess… ska modelldockan få sig ett par nya vingar. Sen kan hon sväva i fönstret likt en älva, och förhoppningsvis smitta av sig nya idéer och fria tankar. Låt kreativiteten flyga fritt! Du behöver: Modelldocka Bultsax Järntråd 1,5 mm Järntråd 0,7 mm Avbitartång Karlssons Klister Gammalt notpapper Sax Skruvögla

Läs hela artikeln

Egna stämplar till julklappspappret

23 november, 2016

Vissa börjar köpa julklappar efter midsommar för att vara färdiga i tid – och andra köper sina på själva julafton. Oavsett vilket är en fin paketering nästan lika viktig som innehållet!

Läs hela artikeln

Krans med häxhattar

12 oktober, 2016

Hösten kom sent i år. Men nu vill man gärna vara inomhus och pyssla. Halloweenhelgen är en perfekt anledning att pynta lite extra. En ny dörrkrans är aldrig fel och den här har fått halloweentema.

Läs hela artikeln

Kalligrafi – på nytt sätt

25 maj, 2016

Handskrift är en närmast utdöende konst idag. Att få ett handskrivet inbjudningskort, brev eller bara placeringskort tillhör inte längre vardagligheterna. Och just därför desto mer uppskattat! Återigen är det också fler som intresserar sig för kalligrafi – gärna med en modern och lite friare stil.

Läs hela artikeln

Julstämning med koppartråd och gammalt papper

08 december, 2015

Den röda tråden den här veckan… är koppartråd. Ett så enkelt material, men samtidigt så vackert. Och användbart! Linda några varv runt en klädnypa av gammaldags modell, böj till ett par vingar och avsluta med en liten gloria. Vips har du en jättefin placeringskortshållare för glögglasen.

Läs hela artikeln

Mera geometrilek! Tavla av pappersromber

23 september, 2015

Vi fortsätter geometrileken den här veckan också. Nu är det romber som gäller. Kanske har du redan lagt märke till att många kreativa DIY-bloggare skapat effektfulla mönster till tavlor och kuddar med trianglar och romber. Vi har låtit oss inspireras och gjort en tavla av pappersromber. Papper i tre gröna toner och en svart är vad vi utgått från. Sen är det bara att leka loss med mönstret. Det är nästan som att lägga pussel – med skillnaden att inget är fel!

Läs hela artikeln

Pompom till sommarfesten

10 juni, 2015

Sommaren har börjat på allvar nu – och sommarens alla fester likaså. Skolavslutningarna avlöser varandra och snart är det midsommar! Ett relativt enkelt sätt att göra dukningen extra festlig är att tillverka pompoms i vanligt silkepapper. Att hänga stora fluffiga pompoms över bordet ger mycket karaktär och feststämning! Här har vi också låtit bli att veckla ut ena halvan på en pompom, det kan bli fint att lägga på bordet som dekoration istället, eller tillsammans med blomsterdekorationer. Visst går det att köpa färdiga popoms, redo at bara veckla ut. Men det är inte särskilt svårt att tillverka dem själv.

Läs hela artikeln

Pappersägg till påskriset

11 mars, 2015

Knappt har sportlovet tagit slut förrän det är dags för påskförberedelserna. Riset ska tas in i god tid för att hinna slå ut till påsk. Och har man lite fantasi finns det så mycket annat att dekorera riset med än de klassiska färgade fjädrarna. En girland med ägghalvor tillverkad av gammalt notpapper kanske?

Läs hela artikeln

Trustpilot