Dags för kräftskiva

29 juli, 2020

Då var det dags igen! Kräftskivan blir i ett mindre sällskap i år - men desto finare! Byt kräfthattarna mot en girland av kräftor som lyser upp augustinatten.

Läs hela artikeln

Ägghängen i papper med pompomgula

25 mars, 2020

Ett par pappersägg av mönstrat dekorpapper och med en garnboll som gula blir ett skojigt påskpynt. Ett mysigt påskpyssel att sysselsätta både barn och vuxna med.

Läs hela artikeln

Nyårsdukning med kvistar och blad i guld

25 december, 2019

Dukningen är halva nyårsmiddagen. Så passa på och sätt guldkant på dukningen! Med en bordskrans med guldsprayade kvistar och blad samt servetthållare i guldfärgat papper firar vi in det nya året med stil.

Läs hela artikeln

Dörrkrans med löv av bokpapper

11 september, 2019

Snart faller höstlöven utomhus. Inomhus är det dags för en ny dörrkrans med löv av gammalt bokpapper.

Läs hela artikeln

Pappersblommor i påskriset

17 april, 2019

Likt skira magnoliablommor som bleknar en aning av vårsolens strålar är pappersblommorna i kräppapper. Perfekta i påskriset för den som vill ha annat än fjädrar.

Läs hela artikeln

Krans med hängande ägg

10 april, 2019

Påskkransen med hängande ägg hämtar inspiration från naturen och den spirande våren. Här hänger honeycomb-ägg av gammalt bokpapper, mossägg med mossa från skogen och ägg med pressade vårblommor på.

Läs hela artikeln

Bladen spricker ut - på soffkuddarna

20 februari, 2019

Det är vår i luften och snart kommer man (nästan) kunna höra hur knoppar brister och blad spricker ut. Men i väntan på att naturen ska väckas ur sin vintervila kan man låta bladen spira på soffkuddarna. Pimpa ett gammalt kuddfodral med löv av tvättbart papper och broderade stjälkar i vårgrönt.

Läs hela artikeln

Siluettvaser i Snap pap

02 januari, 2019

Vaserna för årets första blommor är tillverkade i papper, med siluetter ihopsydda på maskin. En lek med siluetter och ett platt papper som blir tredimensionellt.

Läs hela artikeln

Guldlöv till nyårsdekorationerna

26 december, 2018

Än är inte julen över. Men till nyår är det mer guld och glitter än rött! En ny dörrkrans eller några nya servettringar med guldglimmrande papperslöv och vaxpärlor blir fint till festligheterna.

Läs hela artikeln

Kalligrafi till julpysslet

28 november, 2018

Är det någon gång på året då det är bra att kunna skriva vackert för hand - så är det nu. Handskriven text på julbrev, julkort och julklappar sätter verkligen pricken över i. Med riktiga kalligrafipennor med metallspetsar doppade i bläck får man den rätta handskrivna känslan. Och det behöver inte vara perfekt för att vara vackert!

Läs hela artikeln

Gammaldags julgransdekorationer

21 november, 2018

Vissa saker var bättre förr. Eller i alla fall så bra att traditionerna är värda att bevaras. Gamla julgransdekorationer till exempel. Med vackra bokmärken, papper och sax kommer man långt när granen ska kläs!

Läs hela artikeln

Tvättbart papper till badrumsförvaringen

31 oktober, 2018

Praktisk förvaring är ett måste i badrummet. Alla små saker som hårsnoddar, läppcerat, nagellack och nagelfilar har annars en tendens att försvinna. Små korgar sydda i tvättbart papper är både praktiska och snygga - och dessutom snabbt sydda!

Läs hela artikeln

Ljuslyktor i papper

29 augusti, 2018

Allt gott har ett slut och trots att man nästan inte trodde det så är sommaren snart slut. En härlig höst står för dörren. Vi drar oss tillbaka inomhus, tänder ljus och dricker te när kvällarna blir allt mörkare. Nya ljuslyktor på bordet med utskurna mönster i form av löv blir en fin uppdatering hemma.

Läs hela artikeln

Akvarellkort med hamrade blommor

13 juni, 2018

Det finns vissa som kan måla akvarell lika naturtroget som ett fotografi. Men om man inte tillhör den kategorin kan man plocka fram hammaren istället för penseln! Med hjälp av hammare och smörpapper hamrar man in avtryck av blommor i akvarellpapper. Nästan som trolleri!

Läs hela artikeln

Tavlor av gamla böcker

30 maj, 2018

Innerst inne vet man att de där gamla böckerna aldrig mer kommer att bli lästa. Så varför inte förvandla boksidorna till väggdekorationer? Med schabloner, lite färg och transfermotiv blir boksidorna till ny konst. Dags att vända blad!

Läs hela artikeln

Strandväska i SnapPap

09 maj, 2018

En praktisk och snygg strandväska för handdukar, solkräm, böcker och annat är ett måste till sommaren. Men att sy den i papper? Jo, det går alldeles utmärkt. I alla fall om man väljer Snap Pap, en kraftig pappersblandning som även håller för tvätt i maskin. Och dessutom får en snyggt skrynklad look. Perfekt för stranden.

Läs hela artikeln

Embossing - till alla-hjärtans-dagskortet

24 januari, 2018

Ett kort till den man älskar är aldrig fel. Men vissa dagar är det mer berättigat än andra. Så nu när alla-hjärtans-dag närmar sig börjar det bli dags att plocka fram papper och pennor och vad man kan vilja ha till de kort man vill tillverka. Embossingtekniken är långt ifrån ny. Men kanske lite bortglömd. Fast fortfarande lika rolig och användbar när man vill skapa glittrande reliefeffekter.

Läs hela artikeln

Fina firrar - väggtroféer i veganläder

25 oktober, 2017

Varför inte hänga fiskar på väggen - istället för jakttroféer? Eller istället för tavlor? Den här veckans fångst är ett gäng dekorativa fiskar. Inspireras av naturen, men släpp fantasin lös. Klipp och stansa in fjäll och gälar. Sy ihop och häng upp.

Läs hela artikeln

Halloweenmasker

11 oktober, 2017

Höstens höjdpunkt närmar sig. Halloweenhelgen som på senare år kommit att bli något av en ljuspunkt mitt i höstmörkret. I synnerhet för alla pysselsugna barn! Även vi vuxna som blivit bjudna på halloweenparty kan kanske behöva något att maskera oss med. Pappersmaskerna målar man själv och dekorerar som man vill med fjädrar och band.

Läs hela artikeln

Lampskärm i veganläder, Snap Pap

28 juni, 2017

En blandning mellan papper och plast, med ett läderartat utseende och känsla. Men som går att tvätta, limma, sy, prägla och färga. Det är det nya veganlädret Snap Pap. Materialet är tänkt att ersätta läder, för den som inte vill använda riktigt läder. Men det har stora potential och många användningsområden, för vem som helst - och nästan vad som helst. Vi provade att skära remsor som sedan flätades, limmades och syddes ihop till en lampskärm.

Läs hela artikeln

Personligare inramning med egna passepartouter

07 juni, 2017

En vacker bild förtjänar en vacker inramning. Ibland kan till och med inramningen göra mer än själva bilden, den kan höja den - eller sänka den. Med en prydlig passepartout blir vilken bild som helst en riktig tavla. Skär man sina egna passepartouter kan man passa på att göra tavlan mer personlig och lekfull. Det finns ju inget som säger att en bild alltid måste vara centrerad i mitten. Eller ens att den måste vara fyrkantig.

Läs hela artikeln

Modelldockan fick vingar

10 maj, 2017

Ett par vingar. Vad skulle man hellre önska sig? Tänk att kunna ta sig en tur över trädtopparna i solnedgången, istället för den vanliga kvällspromenaden. Tills dess… ska modelldockan få sig ett par nya vingar. Sen kan hon sväva i fönstret likt en älva, och förhoppningsvis smitta av sig nya idéer och fria tankar. Låt kreativiteten flyga fritt! Du behöver: Modelldocka Bultsax Järntråd 1,5 mm Järntråd 0,7 mm Avbitartång Karlssons Klister Gammalt notpapper Sax Skruvögla

Läs hela artikeln

Pappersdiamanter med guldkant

07 december, 2016

Tänk vad mycket vackert man kan tillverka av bara papper! Med lite fantasi och en bunt vackra papper skulle man kunna klä en hel gran. Faktum är att förr i tiden var just papper det vanligaste materialet till julgransdekorationerna. En tradition väl värd att bevara.

Läs hela artikeln

Egna stämplar till julklappspappret

23 november, 2016

Vissa börjar köpa julklappar efter midsommar för att vara färdiga i tid – och andra köper sina på själva julafton. Oavsett vilket är en fin paketering nästan lika viktig som innehållet!

Läs hela artikeln

Krans med häxhattar

12 oktober, 2016

Hösten kom sent i år. Men nu vill man gärna vara inomhus och pyssla. Halloweenhelgen är en perfekt anledning att pynta lite extra. En ny dörrkrans är aldrig fel och den här har fått halloweentema.

Läs hela artikeln

Pumpa av en pocketbok

05 oktober, 2016

Halloweenhelgen närmar sig med stormsteg och det är alltid lika roligt att sätta igång med dekorationerna. Vare sig man firar eller inte kan det ju piffa upp därhemma med lite nytt på fönsterbänkarna.

Läs hela artikeln

Kalligrafi – på nytt sätt

25 maj, 2016

Handskrift är en närmast utdöende konst idag. Att få ett handskrivet inbjudningskort, brev eller bara placeringskort tillhör inte längre vardagligheterna. Och just därför desto mer uppskattat! Återigen är det också fler som intresserar sig för kalligrafi – gärna med en modern och lite friare stil.

Läs hela artikeln

Julstämning med koppartråd och gammalt papper

08 december, 2015

Den röda tråden den här veckan… är koppartråd. Ett så enkelt material, men samtidigt så vackert. Och användbart! Linda några varv runt en klädnypa av gammaldags modell, böj till ett par vingar och avsluta med en liten gloria. Vips har du en jättefin placeringskortshållare för glögglasen.

Läs hela artikeln

Mera geometrilek! Tavla av pappersromber

23 september, 2015

Vi fortsätter geometrileken den här veckan också. Nu är det romber som gäller. Kanske har du redan lagt märke till att många kreativa DIY-bloggare skapat effektfulla mönster till tavlor och kuddar med trianglar och romber. Vi har låtit oss inspireras och gjort en tavla av pappersromber. Papper i tre gröna toner och en svart är vad vi utgått från. Sen är det bara att leka loss med mönstret. Det är nästan som att lägga pussel – med skillnaden att inget är fel!

Läs hela artikeln

Pompom till sommarfesten

10 juni, 2015

Sommaren har börjat på allvar nu – och sommarens alla fester likaså. Skolavslutningarna avlöser varandra och snart är det midsommar! Ett relativt enkelt sätt att göra dukningen extra festlig är att tillverka pompoms i vanligt silkepapper. Att hänga stora fluffiga pompoms över bordet ger mycket karaktär och feststämning! Här har vi också låtit bli att veckla ut ena halvan på en pompom, det kan bli fint att lägga på bordet som dekoration istället, eller tillsammans med blomsterdekorationer. Visst går det att köpa färdiga popoms, redo at bara veckla ut. Men det är inte särskilt svårt att tillverka dem själv.

Läs hela artikeln

Pappersägg till påskriset

11 mars, 2015

Knappt har sportlovet tagit slut förrän det är dags för påskförberedelserna. Riset ska tas in i god tid för att hinna slå ut till påsk. Och har man lite fantasi finns det så mycket annat att dekorera riset med än de klassiska färgade fjädrarna. En girland med ägghalvor tillverkad av gammalt notpapper kanske?

Läs hela artikeln