Flygplansmobil för sommarlovslediga barnfingrar

05 juli, 2023

Sommarlovslediga barnfingrar sugna på pyssel? En flygplansmobil av klädnypor och glasspinnar ger fantasin och skaparlusten luft under vingarna.

Läs hela artikeln

Snögubbar i granen

23 november, 2022

Ibland gör snön en efterlängtad snabbvisit, för sedan snabbt smälta bort. Snögubbar av det mer pålitliga slaget gör man bäst i att tillverka av andra material.

Läs hela artikeln

Höstlovspyssel i regnbågens alla färger

19 oktober, 2022

En regnbåge - eller två - blir ett personligt hänge till skolväskan. Och ett perfekt höstlovspyssel.

Läs hela artikeln

Tre-i-rad på sommarens stenar

15 juni, 2022

Lena stenar från sommarens stränder är svåra att inte plocka med sig som minnen. Med lite färg blir stenarna ett fint tre-i-rad-spel för lata semesterdagar.

Läs hela artikeln

Kaninkudde till barnrummet

13 april, 2022

Kudde eller gosedjur? Eller båda delar - allt i ett! Kudden med kaninöron, blundögon och nos blir en gosig kompis i barnrummet.

Läs hela artikeln

Byt ut påskägget - mot en fylld morot

16 mars, 2022

Traditionen att låta barnen leta godisfyllda pappägg på påskafton är kanske inget man vill bryta. Men själva ägget kan få ny form - som en morot.

Läs hela artikeln

Molnlampa av fosshape

12 januari, 2022

Drömmer du om mjuka moln svävande över sängen? Det är en dröm som går att förverkliga. Med ett formbart filtmaterial är det bara att klippa och forma sina egna moln som man vill.

Läs hela artikeln

Höstlovspyssel med sommarens strandved och grånade grenar från skogen

27 oktober, 2021

Sommaren strandfynd och skogens grånade grenar kan bli fina nyckelringar med lite kontrasterande färg. När höstens skolarbete tar en paus och kreativa fingrar kräver något att pyssla med kan drivveden från sommarstranden komma väl till pass.

Läs hela artikeln

Batikfärgning - med sprayfärg

26 maj, 2021

Batikfärgning är kul. Släpp tanken och färgen fri och låt dig överraskas av resultatet! Med sprayfärg blir det enklare, snabbare och roligare!

Läs hela artikeln

Fågelholkar i papper

31 mars, 2021

Blåsippor och tussilago i vas, och påskris med skira gröna blad ger härlig vårkänsla inomhus. Kanske kan man inte plocka med sig fågelkvittret in också, men några fågelholkar kan man alltid fixa!

Läs hela artikeln

Ögon på fatet

07 oktober, 2020

Jag ser dig! Blodsprängda ögon i ett litet bordsarrangemang till halloween blir ett lite lagom läskigt inslag i firandet.

Läs hela artikeln

Ägghängen i papper med pompomgula

25 mars, 2020

Ett par pappersägg av mönstrat dekorpapper och med en garnboll som gula blir ett skojigt påskpynt. Ett mysigt påskpyssel att sysselsätta både barn och vuxna med.

Läs hela artikeln

Födelsedagståg för de små jubilarerna

30 oktober, 2019

Ja må hon leva! Ja, må hon… Än är det långt kvar till hundra, men födelsedagsbarn med ensiffriga åldrar brukar kunna uppskatta färgglada födelsedagståg med ljus på bordet. Även om paketen och tårtan kanske tuffar ännu högre…

Läs hela artikeln

Krympplast - perfekt sommarpyssel för regniga dagar

17 juli, 2019

Perfekt pyssel för regniga sommardagar. Den smått magiska krympplasten förvandlar teckningar till nyckelbrickor och smycken.

Läs hela artikeln

En mumie på tallriken, någon?

24 oktober, 2018

Till halloween passar vi på att rulla in våra servetter lite extra. Några varv med vitt kräppapper och ett par stirrande ögon gör helgens dukning.

Läs hela artikeln

Ram för barnteckningarna

03 oktober, 2018

Det produceras stora mängder konst i många hem. Teckningar som de små konstnärerna genast vill hänga på väggen - men ganska snabbt byta ut mot nya. En ram med plats för tre teckningar som barnen själva enkelt kan byta ut passar fint bland de mer permanenta alstren på tavelväggen.

Läs hela artikeln

Väggtrofé för mjukisar

15 augusti, 2018

Väggtrofén verkar högaktuell i inredningssammanhang - i alla dess former. En rosa noshörning över barnsängen passar alla mjukisar och kräver inga ansträngande storviltsjakter på savannen. Några klipp och svängar med symaskinen så är trofén på sin plats.

Läs hela artikeln

Makraméarmband med fruktpärlor

01 augusti, 2018

Somriga smycken mot solbränd hud. Vad kan passa bättre just nu? Millifioripärlor med exotiska frukter och makraméknutar ger en perfekt cocktail till sommarens smycken.

Läs hela artikeln

Barnrumsmatta med räls

01 november, 2017

Ibland är det lekande lätt att sätta igång barnens fantasi. Ett rälsmönster på en matta är allt som krävs! Och det är snabbt fixat - med hjälp av lite sprayfärg för textil och en formbar maskeringstejp.

Läs hela artikeln

Ananas - sommarens symbol

19 juli, 2017

Ananas är sommarens symbol framför andra! I alla fall den här sommaren. Mönstret kan piffa upp allt från dukar och servetter till väskor, gardiner - och barnkläder. En egen ananasschablon är enkel att rita upp och skära ut själv. Sen är det bara att sätta igång och spraya…

Läs hela artikeln

Prinsesskrona i mässing

04 januari, 2017

Alla små prinsessor brukar gilla smycken. Av alla slag och alla material! Den klassiska formen av en prinsesskrona känns som given.

Läs hela artikeln

Bokstavsklossar för den första abc-träningen

29 juni, 2016

Träklossar är en klassisk leksak som aldrig går ur tiden. Samtidigt ett bra sätt att ta de första staplande stegen i lästräningens abc. Det är enkelt att tillverka sina egna bokstavsklossar. Kanske färgmatcha dem till barnrumstapeten?

Läs hela artikeln

Babymobil i filt

08 juni, 2016

Bomullsmjuka moln och tunga regndroppar, rosafärgade månskäror och silvergrå stjärnor i skyn. Klassiska symboler ska läras tidigt och går aldrig ur tiden. Babymobiler i filt med klassiska symboler som moln, regndroppar, stjärnor och månar har blivit mycket populärt på senare tid. Bra idéer brukar ju bli det! Och det är busenkelt att göra sin egen variant. Bara att rita upp formerna på ett papper, klippa ut, rita av mönstret på filten och sedan sy ihop bitarna med lite stoppning emellan. Ingen koll på aviga och räta, ingen klippning av hörn eller vändning.

Läs hela artikeln

Påskfåglar i filt

02 mars, 2016

Äntligen är det mars! Fåglarna kvittrar utanför fönstret och inne kan man sätta igång med påskpysslet på allvar. Snart är det påsk! Fula finkar och ruggiga ugglor kommer att häcka på vårt påskbord i år. Det här påskpysslet är perfekt att pyssla tillsammans med barnen. Det ska inte vara perfekt – fantasifullt och fulsnyggt är ordet! När fåglarna är färdiga använder man dem som ljusstakar på bordet. Eller så klär man in en oöppnad flaska med något gott i som den perfekta gå-bort-presenten i påsk. Vi har använt oss av fyra olika färger på filten och delat upp dem i grupper om tre-och-tre. På så sätt får man lite ordning bland färgerna. Flaskor i olika höjder och former är också trevligt om man vill ha en hel flock på bordet.

Läs hela artikeln

Luftballonger!

27 oktober, 2015

Bara för att de är så fina. Luftballonger, alltså. Allt man gör måste ju inte gå att använda. De här ballongerna är bara till för att tittas på, hängas i ett fönster eller som en mobil någonstans där de kan se fina ut. För det är något visst med luftballonger. Kanske är det det där riktigt analoga, gammeldags, otämjbara. Kanske frihetskänslan. Hur som helst verkar vi ju inte vara ensamma om att gilla luftballonger just nu. De dyker upp lite här och var på allt från tyger och tapeter till barnrumsdekorationer. De här luftballongerna är enkla att tillverka själv. Och man har jätteroligt under resans gång! Du behöver: Gipsbindor Ballonger Natursnöre Färg Pensel Klädnypor Värmeljus (bara metallkoppen) Mässingstråd eller fiskelina att hänga upp ballongerna i

Läs hela artikeln

Guldkant på sommarminnen

02 september, 2015

Då var september här. Men minnena av sommaren har vi kvar. Somliga bara i minnet, andra kanske i små burkar som dessa. Snäckor, stenar och andra sommarsouvenirer gör sig bra i genomskinliga glasburkar. Vanliga glasburkar som vi piffat upp en aning med sprayfärgade plastfigurer.

Läs hela artikeln

Måla masker till sommarfesten

28 juli, 2015

Ibland vil man ha den där extra festförhöjaren. En lek, eller ett pyssel för att sätta pricken över i på festen. Några larviga hattar på kräftskivan. Eller varför inte några masker? Man kan ju till och med låta gästerna måla dem själva på plats på kalaset!

Läs hela artikeln

Fina frukter – pärlplattor med en exotisk twist

08 juli, 2015

Sommarens första riktiga värmebölja har lagt sig. Vi har pustat i skuggan, nästan klagat en aning på hettan – trots att alla vet att det är strängt förbjudet! Men när det blir riktigt varmt orkar man inte göra så mycket, man vill bara ligga och lata sig och dricka fruktdrinkar. Pärlplattor är dock ett perfekt sommarpyssel. Vi har gjort dem på temat exotisk frukt. Det blev bland annat ett par halsband. För att göra runda pärlplattor behöver du runda piggplattor. Och så rörpärlor förstås. Till halsbanden använde vi även en nyckelring och satinband.

Läs hela artikeln

Glassiga dekorationer!

01 juli, 2015

Äntligen har det blivit lite glassväder! Glasstruten är nästan en symbol för sommar, glädje och fest. Så vad passar inte bättre som dekoration på en födelsedagsfest eller ett sommarkalas? Kanske istället för en gardin eller blomkruka? De här glassarna smälter inte fort, men tar inte heller lång tid att göra. Garnbollarna gör man precis som vanliga garnbollar. Använd en garnbollsmall eller klipp till en mall i kartong. Beskrivning på garnbollar ligger i ett tidigare blogginlägg om Pompom, om du vill se en utförligare beskrivning. Här har vi använt garn av flera färger. Om man virar två eller tre trådar samtidigt går det dessutom dubbelt så snabbt!

Läs hela artikeln

Garnbollar!

12 maj, 2015

De flesta av oss har gjort dem någon gång. På förskolan. I slöjden. Garnbollar! Gamla klassiker tål att dammas av ibland, få nytt liv på nya platser på nytt sätt. Nu är det garnbollarnas tur! Pompoms av alla de slag har fått ny popularitet på senare tid. Skira, vita silkespapperspompoms hängandes från taket över bröllopsmiddagen. Kitchiga, färgglada honeycombs i barnrummet. Du kan säkert se bilderna framför dig. Men nu är det som sagt garn som gäller. Visst går det att göra som på dagis, klippa till en rund pappbit med ett hål i mitten. Men vill man snabbt göra många kan det vara skönt att använda färdiga garnbollsmallar, likt dessa.

Läs hela artikeln

Värmande äggmössor till frukostbordet

04 mars, 2015

Ljumma, nykokta ägg på frukostbordet håller sig varma lite längre med en fin filtmössa. Som samtidigt kan bli en kul dekoration till frukostbordet, nästan som ett placeringskort. Låt en hel familj av harar och kycklingar sätta pricken över i på påskbuffén!

Läs hela artikeln

Trustpilot