Våningsfat till nyårsarrangemanget

23 december, 2020

Snart får vi fira ut 2020 och välkomna ett nytt år. Sällan har det varit så välkommet, även om själva firandet blir annorlunda i år. Ett arrangemang på ett trevåningsfat med vaxade frukter, änglahår och glitter får välkomna det nya året som vi alla sätter stort hopp till!

Några stora dukade bord blir det inte tal om i år. Men även om man firar helt ensam kan man piffa till det med lite glitter och glamour. 

Grunden till detta lilla arrangemang är ett våningsfat som kommer att hålla många år framöver. Tre nysilverfat som ändå aldrig användes och ett tredelat kakfatshandtag är allt som behövs. Markera mitten på faten och borra med en borr för metall. Skruva ihop delarna till våningsfatet.

Sen är det bara att fylla på med sådant som är vackert. Än finns det hyacinter att få tag på. Om man doppvaxar dem precis som i det här tidigare blogginlägget kan man sist av allt hälla glitter över, precis när löken kommit upp ur sitt sista dopp. Snöglittret ser nästan ut så där som en riktigt krispig vinterdag när solen glittrar i alla snökristaller. Alltså det de flesta av oss sett extremt lite av, eller inget, i år!

Doppvaxet kan man även använda för att vaxa in frukter. Äpplen som i sig har lång hållbarhet fungerar jättebra att vaxa. Vi använde några ljusgröna granny smith äpplen eftersom man brukar känna sig lite mätt på allt det röda när julen passerat. 

Även dessa får snöglitter och silverglitter efter sista doppet. Även några kottar insamlade på en utlandsresa för många år sedan kan man doppa i vax för att få glittret att fästa.

Arrangera hyacinter, äpplen och kottar på våningarna på en liten bädd av lockigt änglahår.

Glittret blir fint runt kanterna på ett kort. Doppa papprets kanter i lim och sedan ned i glittret.

Må 2021 bli ett lyckligare, friskare, bättre, fridfullare och roligare år! Och innan dess - God Jul till er alla!  Trustpilot