Födelsedagståg för de små jubilarerna

30 oktober, 2019

Ja må hon leva! Ja, må hon… Än är det långt kvar till hundra, men födelsedagsbarn med ensiffriga åldrar brukar kunna uppskatta färgglada födelsedagståg med ljus på bordet. Även om paketen och tårtan kanske tuffar ännu högre…

Börja med att såga ut lok och vagnar ur en planhyvlad trälist med dimensionen 21 x 69 mm. Måtta hur långa vagnarna behöver vara beroende på namnet på födelsedagsbarnet. Såga loket en aning kortare samt såga det fören på loket. Raspa av kanterna så att vagnarna får en lite rundare form och slipa sedan med slippapper. Måla vagnarna i olika färger och måla även fönster på baksidan av vagnarna samt på lokets båda sidor.

 

Mät sedan ut var du vill placera ljusen och markera med en penna. Borra hål med en kvistborr lagom stor för en ljushylsa åt gammeldags julgransljus. Sätt i en ljushylsa i varje hål. På loket skruvar man fast en ljushållare i björkträ längst fram istället för skorsten.

Skruva fast krokar i ändarna på alla vagnar så att man kan kroka ihop dem med varandra. Nu är det dags att skruva fast hjulen på vagnarna. Markera var de ska sitta och förborra med en tunn borr innan du skruvar fast hjulen med mässingsskruv.

Fäst till sist bokstäverna med limkuddar på vagnarna. Kalaset kan börja!

 Trustpilot