Spå i tenn

20 december, 2023

När nyårsnatten närmar sig är det dags att plocka fram tennskopan. Enligt gammal tradition ska man spå det kommande året i tenn, och tolka de former som uppstår när det heta tennet stelnar i kallt vatten.

Läs hela artikeln

Egna formar till pepparkakshuset

09 november, 2022

Snart är det dags att baka pepparkakshus. I år har vi bytt det vanliga brutna taket mot ett med trappstegsgavlar. Och formarna tillverkar du på egen hand av tunn bleckplåt.

Läs hela artikeln

Köksklocka med kastrullboett

29 juni, 2022

Är tiden mogen för nåt nytt i köket? En nygammal köksklocka med boett av en gammal kastrull eller kakform blir en fin detalj i köket.

Läs hela artikeln

Höstlöv av mässing

08 september, 2021

Frosten har snart tagit de sista blommorna i trädgårdslandet och höstfärgerna lurar runt knuten. En höstdekoration som inte vissnar är löven klippta ur tunn metallfolie av mässing.

Läs hela artikeln

Schack matt! Vilket är ditt nästa drag?

07 april, 2021

Det klassiska schackspelet går aldrig ur tiden. Alla kan spela - från barn till riktiga proffs. Och när spelet inte används får det gärna stå framme som dekoration.

Läs hela artikeln

Vitlökskorg i luffarslöjd

17 juni, 2020

En hängande vitlökskorg blir en lika praktisk som dekorativ detalj i köket. Du tvinnar den av sex bitar svartglödgad järntråd.

Läs hela artikeln

Adventshus med skorstenar

13 november, 2019

1,2,3,4… Snart är adventstiden här och det gäller att vara förberedd. En liten by med adventshus blir fint på bordet eller i ett fönster istället för den vanliga adventsljusstaken.

Läs hela artikeln

Skylt på broderat metallnät

26 juni, 2019

Nu hägrar ledigheten och den som vill kan göra sig oanträffbar och njuta av egen tid. Men det kan ju vara sjysst att meddela vart man tagit vägen. Gone Fishin’ kanske?

Läs hela artikeln

Metallvas med spetssnörning

19 juni, 2019

Nu står midsommarängarna i full blom. Under kudden blir blommorna inte särskilt vackra, de gör sig bättre i vas! Metallvasen med spetssnörning tillverkar man av tunn metallfolie och spetsband.

Läs hela artikeln

Ljuskronor lyser upp i vintermörkret

16 januari, 2019

Så var glada julen slut. Och när man städat ut julen känns det plötsligt en aning tomt i huset. Och mörkt. Det behövs något nytt att lysa upp de mörka vinterkvällarna! Svaret får bli ljuskronor tillverkade av metallfolie, silverfärgat papper och återvunna konservburkar. Man tager vad man haver.

Läs hela artikeln

Mässingsfjädrar

07 mars, 2018

Påsken närmar sig med stormsteg trots att våren ännu känns avlägsen när man går utanför dörren. Snart är det dax för målade ägg, knoppande påskris och de obligatoriska påskfjädrarna. Eller? Det finns alternativ till de färgglada fjädrarna. Mässingsfjädrar är varken mjuka eller färgglada, men ett fint alternativ som gör sig bra både på det dukade bordet och till en enkel väggdekoration.

Läs hela artikeln

Prinsesskrona i mässing

04 januari, 2017

Alla små prinsessor brukar gilla smycken. Av alla slag och alla material! Den klassiska formen av en prinsesskrona känns som given.

Läs hela artikeln

Änglavingar till festdukningen

28 december, 2016

Återvinning är kul! Tänk så mycket material man har hemma som man kan använda för att tillverka nya saker. Om man bara ser sig om och tänker till lite, så finns det massor av material att använda. Tomma plåtburkar är till exempel fantastiska att använda till allt möjligt. Med hjälp av en guldsmedssax går det enkelt att klipp i plåten och forma den som man vill. På ett par minuter förvandlar du tomburken till ett par änglavingar åt nyårsdukningen. Här behövs ingen konfetti minsann!

Läs hela artikeln

Betongljusstakar med mässingsmanschetter

26 oktober, 2016

Nu när höstmörkret är här på allvar är det tid för levande ljus. En liten grupp med ljusstakar i olika höjder med manschetter i gnistrande mässing som speglar ljusskenet är den här veckans DIY-projekt. Några tomma chipsrör från helgmyset är perfekta som gjutformar för ljusstakar.

Läs hela artikeln

Fyr i höstmörkret

21 september, 2016

Sommaren dröjer sig kvar i år, men visst kan man väl ana att höstmörkret är på väg? Då är det alltid lite mysigt att kura inomhus på kvällarna med tända ljus. En fyr av en bit gammal grånad trädstam, dekorerad med slagmetall blir fin i fönstret. Numera finns det så bra värmeljus i LED att man kan lämna även träljusstakar som dessa utan uppsikt när man hämtar mer te.

Läs hela artikeln

Julstämning med koppartråd och gammalt papper

08 december, 2015

Den röda tråden den här veckan… är koppartråd. Ett så enkelt material, men samtidigt så vackert. Och användbart! Linda några varv runt en klädnypa av gammaldags modell, böj till ett par vingar och avsluta med en liten gloria. Vips har du en jättefin placeringskortshållare för glögglasen.

Läs hela artikeln

Spegelram av klädnypor

17 november, 2015

Aldrig kan man väl få för många speglar i ett hus. I alla fall inte om de har en vacker inramning. Och det är just det vi tänkte fixa nu. En spegel med ram av förgyllda klädnypor – en kul kontrast mellan enkelt och exklusivt! Du behöver: Rund spegel Klädnypshalvor, 92 st Klädnypor eller gummisnoddar, 92 st Trälim Limpistol med smältlim Vattengrund eller primer för bladguld Bladmetall i guldfärg Penslar, 2 st

Läs hela artikeln

Trustpilot