Dags för kräftskiva

29 juli, 2020

Då var det dags igen! Kräftskivan blir i ett mindre sällskap i år - men desto finare! Byt kräfthattarna mot en girland av kräftor som lyser upp augustinatten.

Ibland är maten bara halva upplevelsen. Och en kräftskiva kan man liksom inte ha utan lite extra dekorationer på bordet! Även om det i år bara blir familjen runt bordet är det kul att fixa lite extra inför kräftpremiären.

Den lysande kräftgirlanden som man hänger över bordet ger faktiskt även en del ljus när mörkret fallit.

Börja med att måla ett gäng pappkoner röda på utsidan och guldfärgade på insidan. 

Skriv ut mönstret på kräftan, klipp ut och rita av på ett lite kraftigare scrapbookpapper. Klipp ut kräftorna och klipp smala spröt längs sidorna på kräftan från midjan och fram emot nosen, men klipp inte inte av spröten utan låt dem sitta kvar. Klipp klorna separat

Vik stjärten vid markeringarna som ett dragspel. Gör hål med en syl eller annat vasst föremål genom konerna och trä igenom ett snöre. 

Limma fast kräftorna på konerna, börja med klorna och limma sedan fast kroppen och stjärtfenan med nosen nedåt. Vik sista spetsen runt kanten på konen så att spröten samtidigt viks nedåt och framåt. Rita ögon med en tuchpenna.

Låt klistret torka innan du trär in en ljusslinga i konerna och längs med snöret. Placera några extra ljusdioder inuti varje kon. På vår ljusslinga med fem kräftor drog vi in två ljusslingor - en från varje sida.

Häng upp girlanden över matbordet och fäst batteridosorna i ändarna. 

Klipp ut extra klor i par och använd släta strandstenar ovanpå som placeringskort. Skriv namnen på stenarna med en röd poscapenna som har god täckningsförmåga. Nu kan festen börja! Trustpilot