Guldlöv till nyårsdekorationerna

26 december, 2018

Än är inte julen över. Men till nyår är det mer guld och glitter än rött! En ny dörrkrans eller några nya servettringar med guldglimmrande papperslöv och vaxpärlor blir fint till festligheterna.

Dessutom är det ett lagom ansträngande projekt att sysselsätta sig med under lata mellandagar. Att klippa och vika papperslöv kan man göra samtidigt som man avnjuter en mysig familjefilm i soffan.

 

Du behöver: 

Pärlemorpapper
Sax
Linjal
Vaxpärlor
Mässingstråd
Avbitartång
Metallring
Guldspray

Gör så här:

Klipp till bitar av pappret, cirka 5 gånger 10 centimeter stora. Vik pappersbitarna på mitten på längden. Klipp sedan ut ett taggigt järnekslöv med ett litet skaft. 

Vik löven fram och tillbaka som ett dragspel med ett veck vid varje bladspets. Använd en linjal att vika över. 

Veckla ut lövet försiktigt, utan att släta ut det helt. Klipp till en bit mässingstråd, trä på en eller två pärlor och tvinna fast dem i mitten av tråden. Vira sedan fast metalltråden med pärlorna på pappersbladens skaft så att pärlan eller pärlorna hamnar ungefär i mitten av bladet. 

 

Till en servettring tvinnar man sedan ihop några blad och fortsätter att fästa ihop tråden som en ring. Till en krans behöver man en metallring som stomme. Spraya metallringen med guldfärg och låt torka innan du virar fast löven mot ringen. 

Gör en ögla av mässingstråd att hänga upp kransen i.Trustpilot