Placeringskort i fördrinken

12 juni, 2019

Midsommarfesten närmar sig. Med en melonstjärna i glaset och en träspatel med namn på fungerar fördrinken som placeringskort. Och på köpet slipper man fundera över vilket glas det var som var mitt.

Vilket glas var det nu som var mitt? Hur många gånger har man inte tänkt den tanken när man står där mitt i festvimlet och ställt ifrån sig glaset bara för en stund… 

Ibland är det onekligen bra med ett namn på glaset. Eller i det. Och samtidigt som man slipper förväxla glas kan fördrinken fungera som placeringskort. Både snyggt och praktiskt!

Det finns många sätt att märka glas med namn. Ett är att ta träspatlar med namn på och sticka in dem i bitar av vattenmelon att lägga i glasen. Vattenmelon är dessutom perfekt att frysa in till aromatiska isbitar som håller drinken kall och både doftar och smakar extra gott!

För att framhäva texten på träspatlarna börjar man med att måla dem med svart skoltavelfärg. Måla nästan hela spatelns ovansida, men lämna en liten bit att sticka in i melonen. 

 

Medan träspatlarna torkar skär du upp melon i skivor. Stansa ut stjärnor eller hjärtan med vanliga pepparkaksformar. 

När skoltavelfärgen torkat skriver man namn på. En vit poscapenna syns tydligt mot den svarta färgen och är inte lika lätt att oavsiktligt råka sudda ut namnet som om man skriver med vanlig skoltavelkrita. Stick in pinnarna i melonstjärnorna och lägg dem i frysen några timmar.

 

Festen kan börja!

 Trustpilot