Strandfynden som duktyngder

13 juli, 2016

Duktyngder-DIY-Detaljer Känslan av släta varma stenar under bara fötter en ledig dag på stranden. Vem vill inte spara den? Säkert har även du fyllt ut tomrummen i resväskan med stenar och strandved på väg hem från semestern.

Men de där stenarna har lätt en tendens att hamna i någon låda när man väl kommer hem. Inte alls så där välanvända eller vackert exponerade för att framkalla gamla sommarminnen. Men visst kan man använda dem! Som duktyngder är de perfekta.

Dukar, servetter och annat lätt fladdrar ju lätt iväg i vinden om man inte har något tungt nära till hands när man dukar upp maten utomhus.

För att pimpa stenarna lite extra har vi här använt transferark med fjärilar, blad, insekter och fjädrar.

Gör så här:

Klipp ut bilderna du vill använda längs kanterna på bilden. Lägg dem i blöt en stund. Dra försiktigt av den transparenta filmen med bilden från det tjockare pappret och fäst på stenen. Enklast är nästan att hålla det blötlagda pappret på plats där man vill ha bilden och försiktigt ”skjuta” skyddspappret åt sidan. Pressa ut eventuell luft under bilden med fingrarna eller en bit kartong. Låt torka. Vill man ha en extra hållbar yta kan man lacka stenarna med lite decopagelack. Vill man bevara den sidenmatta stenytan låter man bli lacket, men ser till att klippa kanterna på bilderna mycket noggrant.Trustpilot