Vågor på midsommarservetterna

21 juni, 2017

Nu börjar vattnet se riktigt inbjudande ut. Dags för ett första dopp i det blå, lagom till midsommar? Vågorna får följa med in till sommarservetterna. Vanliga, vita handdukar passar perfekt som servetter och kan få sin personliga prägel med hjälp av en egenskuren schablon och lite textilfärg. I år går det vågor på midsommarbordet!

Du behöver:

Kökshanddukar

Textil Solid

Schablonplast

Cirkelskärare

Skärmatta

Linjal

Blyertspenna

Schablonkniv

Skumplaststöpplare

Maskeringstejp

Gör så här:

Tvätta kökshanddukarna innan du trycker på dem så att färgen sedan fäster ordentligt. Torka och stryk handdukarna släta. Skär ut vågmönstret ur ett ark schablonfilm. Använd en cirkelskärare som du ställer in på diameter 10, 8, 6 och 4 cm. Börja med att skära nedtill i schablonarket med största (10) diameter på cirkelskäraren. Mät så att avstånden mellan vågorna blir jämna. Linjal och penna är bra att ha till hands för att markera på schablonfilmen var man ska skära. Fortsätt att skära halvcirklarna med de minskande diametrarna inåt. Skär loss varannan ”båge” så att du får vågmönstret i schablonfilmen.

Lägg schablonen på nederdelen av handduken och tejpa fast mot underlaget så att både handduk och schablon ligger helt stilla. Stöppla färgen med en skumplaststöpplare. Låt torka och fixera sedan med strykjärn enligt anvisningarna på förpackningen. 

 Trustpilot