Full galopp på sommarängen

10 juli, 2024

Tiden när vi lekte med kottar må vara förbi. Men trähästen är en riktig klassiker, väl värd att damma av när sommarlediga barn blir sugna på pyssel!

Läs hela artikeln

Rutig dörrstopp till sommaren

03 juli, 2024

Vingliga schackrutor på en rejäl trästock blir en praktisk dörrstopp och en rolig detalj. Med ett handtag på den snedsågade toppen är den lätt att flytta.

Läs hela artikeln

Skogens skulpturer

26 juni, 2024

Där somliga ser skräp, ser andra - skulpturer! Gamla grånade grenar i skogen kan vara vackert skulpturala med sin krokighet och sin patina.

Läs hela artikeln

Somrig girland med vattenmeloner

29 maj, 2024

En somrig girland av akvarellmålade tårtpapper blir vackert till sommarens alla utekvällar. Häng upp girlanden i ett träd eller lägg den som dekoration mitt på bordet.

Läs hela artikeln

Stickad väska i ett stycke

08 maj, 2024

Glöm krångliga stickmönster och tappade maskor! Den här sommarväskan stickar du i ett enda stycke som du sen viker och syr ihop för hand. Och med hjälp av en rak stickring är det barnsligt enkelt att sticka jämnt i dubbla lager.

Läs hela artikeln

Dukat för kräftskiva

02 augusti, 2023

Ingen augusti utan en kräftskiva. Och till sensommarens traditionella fest blir det fint att duka upp på en hemgjord duk med kräfttryck.

Läs hela artikeln

Hängare i fiskform

26 juli, 2023

Fina fiskar och glada laxar. Eller är det en riktigt ful fisk? En hängare i form av en fisk blir en skojig inredningsdetalj i sommarstugan och ett roligt snickeriprojekt.

Läs hela artikeln

Snäcka i silverlera

12 juli, 2023

Vad gör man av alla snäckor man hittar på stranden? Ett halssmycke kanske, för att minnas de varma sommardagarna under resten av året.

Läs hela artikeln

Flygplansmobil för sommarlovslediga barnfingrar

05 juli, 2023

Sommarlovslediga barnfingrar sugna på pyssel? En flygplansmobil av klädnypor och glasspinnar ger fantasin och skaparlusten luft under vingarna.

Läs hela artikeln

Skrivet i sten - egen gravyr på sommarlena stenar

28 juni, 2023

Inget är skrivet i sten, brukar det heta. Så fel! Gravera ett namn eller en kär symbol på dina sommarlena stenar och använd som duktyngder eller placeringskort.

Läs hela artikeln

Girland med krokar och kulor

21 juni, 2023

Någonstans att hänga badväskan, morgonrocken eller nyckelknippan medan man tar sig ett morgondopp i det blå. En girland med färgstarka träkulor och smidda krokar ger plats för avlastning samtidigt som den är en dekorativ detalj för bryggan eller badhuset.

Läs hela artikeln

Hissa segel på tårtan

14 juni, 2023

Börjar det bli dags att kasta loss? Hissa segel och ge sig ut på sommarens äventyr? Men först firar vi, med tårta och bakelser. Och hissade segel med flaggan i topp.

Läs hela artikeln

Midsommarkrans med lång hållbarhet

07 juni, 2023

Inga mer vissna blomsterkransar till midsommarnatten. Med en krans av pappersblommor håller blomsterkransen natten lång, och mer därtill.

Läs hela artikeln

Servettringar av natursnöre i kumihimo-flätning

31 maj, 2023

Flätat hampsnöre i klassisk japansk kumihimoteknik blir fina som servettringar till sommardukningen. Rustikt natursnöre och skira sommarblommor blir en fin kombination. Och flättekniken är så enkel att du lätt tar med den till stranden lediga sommardagar.

Läs hela artikeln

Sommarluft och rosett i håret

17 maj, 2023

När sommaren finns runt knuten väntar många tillfällen att göra sig lite extra fin. En rosett i håret i klassisk Chanel-stil passar fint till skolavslutningen, sommarfesten - eller kanske mors dag?

Läs hela artikeln

Tiara till sommarens högtider

03 maj, 2023

Snart är det dags för sommarens alla högtider. Examen, konfirmation, bröllop och dop. En tiara av tunn mässingstråd och glänsande pärlor blir en fin och personlig detalj till festligheterna.

Läs hela artikeln

Frälsarkrans till dörren

26 april, 2023

Med en blinkning åt den klassiska livbojen blir den röd-vita dörrkransen en rolig dekoration. Passar både ute och inne, till slott och koja.

Läs hela artikeln

Vindfisk - en korsning mellan fågelskrämma och flagga

27 juli, 2022

Låt en vindfisk fylla lungorna med luft och segla med vinden! På köpet håller den fåglar borta och visar vindens riktning i sommarbrisen.

Läs hela artikeln

Fyrar till sommarbordet

06 juli, 2022

Sommarens sötaste placeringskortshållare är små fyrar i de klassiska signalfärgerna rött, vitt och blått. Fyrarna är också ett trevligt sommarpyssel för lata semesterdagar.

Läs hela artikeln

Jeansväska med rephandtag

22 juni, 2022

En badväska sydd i jeanstyg och med handtag av rep passar fint på bryggan i sommar.

Läs hela artikeln

Tre-i-rad på sommarens stenar

15 juni, 2022

Lena stenar från sommarens stränder är svåra att inte plocka med sig som minnen. Med lite färg blir stenarna ett fint tre-i-rad-spel för lata semesterdagar.

Läs hela artikeln

Feststång till sommarens utomhusfester

08 juni, 2022

Snickra en feststång till trädgårdsbordet med en bottenbricka för godsaker och bubblande dryck. Till midsommarfesten - men också till alla andra festliga tillfällen i sommar!

Läs hela artikeln

Flätad oceanmatta till sommarbordet

25 maj, 2022

En klassisk oceanmatta modell mindre blir ett fint karottunderlägg till sommarbordet.

Läs hela artikeln

Till alla flaggdagar!

18 maj, 2022

Försommaren är en tid fylld av högtider. Vi firar mor, nationaldag, studenter och skolavslutningar redan innan midsommar! Lite extra fint på festbordet blir det med placeringskort med en bas av blått hav och flaggan i topp. Med det blågula bandet skickar vi samtidigt en tanke till alla dem som inte har det lika festligt i världen just nu.

Läs hela artikeln

Båtar av drivved

21 juli, 2021

Tänk så många minnen som kan rymmas i en liten träbit. Ljumma sommarvindar, salta bad och lediga bekymmerfria dagar att minnas. Låt drivveden från strandpromenaden få nytt liv - som en båt.

Läs hela artikeln

Servettringar av flätad rotting

14 juli, 2021

Rotting ligger i tiden. Igen! Att fläta sina egna servettringar av peddigrotting är ett perfekt prova-på-projekt när semestertristessen får det att klia i fingrarna.

Läs hela artikeln

Belysning med vimplar till sommarträdgården

07 juli, 2021

Nu blir sommarkvällarna långsamt mörkare igen. Men att umgås utomhus är det nya svarta! Lite extra belysning är på sin plats i trädgårdens mörka hörn. Med flyttbara stänger att hänga en ljusslinga i är det lätt att flytta belysningen dit man behöver den för kvällen.

Läs hela artikeln

Flaggspel med signalflaggor

23 juni, 2021

Det marina hör sommaren till. Ett flaggspel med signalflaggor blir en snygg dekoration till uteplatsen eller verandan. Med textilfärg och maskeringstejp ordnar man signalfärgerna rätt.

Läs hela artikeln

Lampa med naturbast

16 juni, 2021

Likt en bastkjol med dubbla volanger. Eller ett solparasoll av naturbast på en soldränkt strand. Lampan med naturbast för tankarna till sommar och sol. Du kan tillverka den bekvämt tillbakalutad i en solstol.

Läs hela artikeln

DIY Hängmatta för lata sommardagar

09 juni, 2021

Hängmattan är en klassiker! Perfekt för lata sommardagar. Men också ett perfekt DIY projekt för lediga dagar när skaparlusten gör sig gällande.

Läs hela artikeln

Batikfärgning - med sprayfärg

26 maj, 2021

Batikfärgning är kul. Släpp tanken och färgen fri och låt dig överraskas av resultatet! Med sprayfärg blir det enklare, snabbare och roligare!

Läs hela artikeln

Ljuslyktor av peddigrotting

26 augusti, 2020

Höstmörkret lurar kring knuten och några nya ljuslyktor passar perfekt. De här lyktorna knyter man ihop som mattor av peddigrotting och sprayar vita nedtill.

Läs hela artikeln

Marmorerade fimopärlor - och ett smyckesfat

05 augusti, 2020

Marmorerade pärlor i skimrande guld och vitt passar fint mot sommarbrun hud. Och ett smyckesfat med plats för favoritsmyckena blir också fint av marmorerad fimolera.

Läs hela artikeln

Ljuslyktor av stickat naturgarn

15 juli, 2020

Långsamt kan man ana att sommarkvällarna blir mörkare igen. Ljuslyktor av stickat träfibergarn passar fint på uteplatsen.

Läs hela artikeln

Terrakottakrukor med ny relief

08 juli, 2020

De klassiska terrakottakrukorna kan ibland kännas lite väl… vanliga. Med lite ny relief av lufttorkande lera ger man krukorna ett ansiktslyft.

Läs hela artikeln

Silverarmband med runda länkar och stavlås

24 juni, 2020

Från en bit silvertråd till färdigt armband är vägen faktiskt inte särskilt lång. Allt som krävs är några få moment av grundläggande silversmide, som man kan utföra hemma i sitt eget kök.

Läs hela artikeln

Midsommarstång för bordet

03 juni, 2020

Midsommardansen är inställd men sommarnatten är ljus och troget odödlig. I år blir festen kanske mindre, men midsommarstång vill man ju ha ändå. En midsommarstång på bordet kan bli en ny tradition och plockas fram i många år framöver.

Läs hela artikeln

Lampskärm i rottingväv

27 maj, 2020

Rottingtrenden verkar ha kommit för att stanna. Den klassiska rottingväven passar på allt från stolar till skåp, elementskydd - och lampskärmar. Med en lampskärmsstomme och en bit rottingväv tillverkar man sin egen lampskärm.

Läs hela artikeln

Graverade bladslingor på loppisglaset

20 maj, 2020

En graverad bladslinga kan få vilket loppisglas som helst att lyfta. Och den som trodde att det var svårt att gravera glas behöver bara prova för att få motsatsen bevisad. Kan man hålla en penna kan man gravera glas!

Läs hela artikeln

Spegelram med makramé

13 maj, 2020

Rama in spegeln med makramé i flera färger. Med enkla makraméknutar i förband och upprepade garnändar får spegeln ett harmoniskt mönster med en marin känsla.

Läs hela artikeln

Shoppingbag med cykeltryck

28 augusti, 2019

Plastpåsar kommer snart att vara ett minne blott när de mer hållbara shoppingbagarna i tyg tar över. En personlig shoppingbag med eget tryck piggar upp och passar perfekt på cykelstyret.

Läs hela artikeln

Makramélampa

07 augusti, 2019

En lampskärm av makramé är en roligt projekt för de sista lediga sommardagarna. Knuten på stranden med sanden mellan tårna blir den en fin minnesbärare när höstmörkret faller på.

Läs hela artikeln

Insektshotell

24 juli, 2019

Dags att bygga hus. För bina! Ett bo för bin hjälper viktiga pollinerande insekter som vildbin att hitta en plats att övervintra på. Som tack får du mer frukt och bär i trädgården.

Läs hela artikeln

Krympplast - perfekt sommarpyssel för regniga dagar

17 juli, 2019

Perfekt pyssel för regniga sommardagar. Den smått magiska krympplasten förvandlar teckningar till nyckelbrickor och smycken.

Läs hela artikeln

Spara sommaren - i tvål med ros och lavendel

10 juli, 2019

När doften av ros och lavendel ligger tung över trädgården gäller det att passa på. Spara sommaren! I egentillverkad tvål bevarar du minnen och dofter långt in på kalla vintern.

Läs hela artikeln

Skylt på broderat metallnät

26 juni, 2019

Nu hägrar ledigheten och den som vill kan göra sig oanträffbar och njuta av egen tid. Men det kan ju vara sjysst att meddela vart man tagit vägen. Gone Fishin’ kanske?

Läs hela artikeln

Metallvas med spetssnörning

19 juni, 2019

Nu står midsommarängarna i full blom. Under kudden blir blommorna inte särskilt vackra, de gör sig bättre i vas! Metallvasen med spetssnörning tillverkar man av tunn metallfolie och spetsband.

Läs hela artikeln

Placeringskort i fördrinken

12 juni, 2019

Midsommarfesten närmar sig. Med en melonstjärna i glaset och en träspatel med namn på fungerar fördrinken som placeringskort. Och på köpet slipper man fundera över vilket glas det var som var mitt.

Läs hela artikeln

Broderad jeanskrage

05 juni, 2019

Ett par pigga ögon och en söt näbb. Ibland behövs det inte så mycket för att pigga upp en gammal barnjacka. Ett broderiprojekt lagom stort för lediga dagar.

Läs hela artikeln

Släpp in sommarluften!

29 maj, 2019

En dörrstopp som håller ytterdörren öppen ljumma sommardagar är ett måste. Man kan gjuta den själv i klassisk husform och med hål för ett rep att lyfta den i.

Läs hela artikeln

Makraméarmband med fruktpärlor

01 augusti, 2018

Somriga smycken mot solbränd hud. Vad kan passa bättre just nu? Millifioripärlor med exotiska frukter och makraméknutar ger en perfekt cocktail till sommarens smycken.

Läs hela artikeln

Vila smörknivarna - på solstolar av glasspinnar

25 juli, 2018

När glassen är uppäten och pinnarna renslickade kan man bygga sig en solstol. Klassiska Adirondackstolen i miniformat, byggd av glasspinnar, blir perfekt istället för gamla tiders smörtaxar. Låt smörknivarna vila bekvämt bakåtlutade mitt på frukostbordet i en hembyggd solstol.

Läs hela artikeln

Dekorera glassen - med exotisk frukt från svenska skogar

18 juli, 2018

Nu är det glass som gäller! I hettan orkar man knappt lyfta ett finger, men den om ändå har lust att pyssla lite kan fixa fina glassdekorationer. Med lite färg förvandlar man naturmaterial från svenska skogar till exotiska frukter.

Läs hela artikeln

Trådgalge med fastsydda lavendelpåsar

11 juli, 2018

Doften av lavendel i garderoben är inte bara frisk och härlig. Den håller även ohyran borta från kläderna. Därför har lavendelpåsar används i klädkammare ända sedan den viktorianska eran och är lika användbara än idag. En trådgalge av gammal modell med mönstersydd lavendelpåse är lika dekorativ som väldoftande och får gärna hänga främst.

Läs hela artikeln

Myggfönster med sommarvisa

27 juni, 2018

Ljumma sommarnätter avnjuts bäst utan mygg. Ett myggfönster som släpper in nattluften men håller surret ute bör finnas i varje sovrum. Det är så underbart att sova med öppet fönster! Extra somrigt blir det med nät av tyll och några ord ur en klassisk sommarvisa broderad i nätet.

Läs hela artikeln

Pressade blommor och blad

21 juni, 2018

Pressade växter som liksom svävar fritt mot en vägg eller i ett fönster blir en vackert somrig inredningsdetalj. Pressa bladen under några tunga böcker i ett par dagar innan du monterar dem mellan två akrylplastskivor. Plastskivorna går inte i kras i tusen bitar och är inte heller särskilt tunga. Och när bladen förlorat sin färg är det bara att byta ut.

Läs hela artikeln

Akvarellkort med hamrade blommor

13 juni, 2018

Det finns vissa som kan måla akvarell lika naturtroget som ett fotografi. Men om man inte tillhör den kategorin kan man plocka fram hammaren istället för penseln! Med hjälp av hammare och smörpapper hamrar man in avtryck av blommor i akvarellpapper. Nästan som trolleri!

Läs hela artikeln

Gräskronor - för sommarens alla högtider

06 juni, 2018

Just när gräset vajar som vackrast i försommarkvällen på stjälkar som fortfarande är mjuka, gäller det att passa på. Bind en gräskrona! Traditionen att binda gräskronor har djupa rötter i vår svenska mylla och kronorna kan bindas av nästan allt slags gräs. Principen kan varieras efter smak och tycke och dekoreras med blommor eller sädesslag.

Läs hela artikeln

Strandväska i SnapPap

09 maj, 2018

En praktisk och snygg strandväska för handdukar, solkräm, böcker och annat är ett måste till sommaren. Men att sy den i papper? Jo, det går alldeles utmärkt. I alla fall om man väljer Snap Pap, en kraftig pappersblandning som även håller för tvätt i maskin. Och dessutom får en snyggt skrynklad look. Perfekt för stranden.

Läs hela artikeln

Ljuslyktor med rottingväv

16 augusti, 2017

Sommarkvällarna blir allt mörkare. Plötsligt känns det nödvändigt att tända ljus inomhus igen, sitta med en kopp te och se solen gå ned i sommarnatten. Ett par nya ljuslyktor med rottingväv passar lika bra till romantiska sommarblommor som till kräftskivan.

Läs hela artikeln

Tälja skedar - perfekt för lata dagar

02 augusti, 2017

Lata dagar på bryggan, sådana dagar när man egentligen inte vill göra någonting, men ändå blir lite rastlös av ledigheten. Sådana dagar är perfekta dagar för ett täljprojekt. Med en kniv i ena handen och ett stycke trä i den andra har man den perfekta sysselsättningen. Och skedar och slevar kan man aldrig få för många av.

Läs hela artikeln

Ananas - sommarens symbol

19 juli, 2017

Ananas är sommarens symbol framför andra! I alla fall den här sommaren. Mönstret kan piffa upp allt från dukar och servetter till väskor, gardiner - och barnkläder. En egen ananasschablon är enkel att rita upp och skära ut själv. Sen är det bara att sätta igång och spraya…

Läs hela artikeln

Envägsspegel för dassdörren

05 juli, 2017

Envägsspegeln är ett slags glas där glaset blir en spegel från den sida där ljuset är som starkast. Från den mörkare sidan kan man se rakt igenom glaset, som genom ett vanligt glas. Perfekt på insidan av dassdörren på landet. På dagen när det är dunklare därinne kan ingen liten tjuvkikare se in. Men den som sitter där i godan ro kan betrakta utsikten som vanligt. På kvällen när man behöver tända lyset får man istället en spegel på insidan av dassdörren.

Läs hela artikeln

Vågor på midsommarservetterna

21 juni, 2017

Nu börjar vattnet se riktigt inbjudande ut. Dags för ett första dopp i det blå, lagom till midsommar? Vågorna får följa med in till sommarservetterna. Vanliga, vita handdukar passar perfekt som servetter och kan få sin personliga prägel med hjälp av en egenskuren schablon och lite textilfärg. I år går det vågor på midsommarbordet!

Läs hela artikeln

Blomstergunga med säsongens fägring

14 juni, 2017

Den blomstertid nu kommer… Överallt i skog och mark blommar det just nu. Små blommor med tunna stjälkar som prästkragar och humleblomster passar bra i små, tunna vaser. Ett gäng gamla provrör känns perfekt som vaser, men eftersom de saknar botten att stå på fick det bli en upphängning istället. Samlade på rad i en trälist med lagom stora hål för både provrör och ett tjockare rep blev det en blomstergunga där blommorna kan hänga som en tavla mot väggen och få all den uppmärksamhet de förtjänar.

Läs hela artikeln

Vindspel i mässing och kristall - Vacker musik i trädgården

30 maj, 2017

Den här årstiden är som ljuv musik för ögonen. Naturen färgas intensivt grön och hägg och syrén exploderar med sina blomsterfyrverkerier. Egentligen behövs ju inget extra pynt. Men det känns som om man vill ackompanjera naturen med tonerna från ett vindspel i mässing och kristall. Så uppstår ljuv musik i trädgården.

Läs hela artikeln

Lek med akvarellfärg och maskeringsvätska

24 maj, 2017

Tillhör du dem som tycker att akvarellfärg låter svårt, rinnigt och okontrollerbart? Något bara för konstnärsproffsen? Dags att tänka om. Med bara några svepande drag kan vem som helst skapa roliga effekter till inbjudningskort, vykort eller placeringskort. Med hjälp av en maskeringsvätska kan man först skriva text som man sedan målar över med akvarellfärgen - och tar fram igen när maskeringsvätskan dras bort. Rena trolleriet! Och kanske får man blodad tand och fortsätter att leka med maskeringsvätskan och akvarellfärgen… Perfekt för effekter som prickarna på en pärlhönsfjäder, eller ett ägg.

Läs hela artikeln

Servettringar i kumihimo – japansk flätteknik

14 september, 2016

Makramé har de flesta hört talas om. Tekniken spreds sig över världs med sjömän under 1800-talet och ordet har arabiskt ursprung. Kumihimo är istället en japansk flätteknik som blivit populär på senare år i västvärlden. För att hålla ordning på alla snören medan man flätar har man en platta, en kumihimoplatta, där man kan fästa snörena enligt olika scheman. Tekniken passar för de flesta slags garn och snören.

Läs hela artikeln

Drake av strandved och juteväv

07 september, 2016

Ibland är det kul att göra egna väggdekorationer som inte är traditionella tavlor. En flygande drake som symbol för frihet, öppna vidder och sommar. Den får bli bärare av sommarens alla minnen. Stommen är också två bitar strandved, grånade av salt, vatten och sand upphittade på stranden jag kallar min.

Läs hela artikeln

Istället för halvädelstenar och elfenben

31 augusti, 2016

Ädla stenar har lockat människor i tusentals år. Men. Ädelstenar är inte så enkla att forma som man vill… Kanske var det därför man började använda elfenben en gång i tiden? Och elfenben varken kan eller vill man använda numera. Men visst är det vackert! Lösningen är en blandning av resin och mineraler. Det ger ett material med fantastiska möjligheter att formge smycken som man själv vill. Materialet går att såga, fila, slipa och polera på samma sätt som till exempel trä. Men resultatet blir mer som en ädelsten – eller elfenben om man väljer det vita.

Läs hela artikeln

Handspegel med skinnram

10 augusti, 2016

Speglar kan man aldrig ha för mycket av! En lagom stor handspegel nära till hands – dessutom i snyggt fodral av skinn. Det får bli den här veckans DIY-projekt. Ett litet utskuret hål som handtag fungerar också som upphängningsögla, allt i ett.

Läs hela artikeln

Trasmatta med textiltryck

27 juli, 2016

En gammal trasmatta från loppis för ett par tior blir som ny med lite textilfärg i sprayform. Ett rutmönster på diagonalen maskerar man enkelt fram med vanlig maskeringstejp!

Läs hela artikeln

Strandfynden som duktyngder

13 juli, 2016

Duktyngder-DIY-Detaljer Känslan av släta varma stenar under bara fötter en ledig dag på stranden. Vem vill inte spara den? Säkert har även du fyllt ut tomrummen i resväskan med stenar och strandved på väg hem från semestern.

Läs hela artikeln

Kul klädnypsgubbar till sommarfesten

07 juli, 2016

Vankas det bröllop i sommar – eller bara en mindre familjefest? Ni vet, ofta är det de små detaljerna som gör det. Den där lilla extra omsorgen. Som en kul klädnypsgubbe på glaset, till exempel. Den kan också hjälpa till att vakta glasen så att ni inte blandar ihop dem i minglet. De här klädnypsgubbarna är målade på gammaldags klädnypor.

Läs hela artikeln

Flugkupa i ståltråd och tyll

15 juni, 2016

Flugor i maten och getingar i glasen. Nej, tack! Surrandet hör visserligen sommaren till – men det går att skydda mat och dryck från krypen. En enkel flugkupa med stomme av ståltråd och nät av tyll svänger man ihop på några lediga sommartimmar i skuggan. Det är dessutom riktigt roligt! Och sen är maten fredad.

Läs hela artikeln

Väggbonad i makramé

09 september, 2015

De flesta har nog någon gång knutit makramé. I skolslöjden om inte annat. Grundtekniken är enkel, ett par olika sorters knutar är allt man behöver lära sig, men sen kan de varieras och utvecklas nästan i det oändliga! I ett tidigare inlägg här på bloggen om armband i makramé ser du den vanligaste makraméknuten. Det är egentligen en helt vanlig knut, men där en eller två trådar löper igenom knuten. Du kan också hitta en utförligare beskrivning av makraméknutarna här. Eller i det här filmklippet

Läs hela artikeln

Guldkant på sommarminnen

02 september, 2015

Då var september här. Men minnena av sommaren har vi kvar. Somliga bara i minnet, andra kanske i små burkar som dessa. Snäckor, stenar och andra sommarsouvenirer gör sig bra i genomskinliga glasburkar. Vanliga glasburkar som vi piffat upp en aning med sprayfärgade plastfigurer.

Läs hela artikeln

Måla masker till sommarfesten

28 juli, 2015

Ibland vil man ha den där extra festförhöjaren. En lek, eller ett pyssel för att sätta pricken över i på festen. Några larviga hattar på kräftskivan. Eller varför inte några masker? Man kan ju till och med låta gästerna måla dem själva på plats på kalaset!

Läs hela artikeln

Bokstavspärlor

22 juli, 2015

Bokstavspärlor har blivit mycket populära på senare tid. Vi ser dem kanske oftast på smycken och allra oftast i armband. Men det går att använda bokstavspärlorna till så mycket mer!

Läs hela artikeln

Fina frukter – pärlplattor med en exotisk twist

08 juli, 2015

Sommarens första riktiga värmebölja har lagt sig. Vi har pustat i skuggan, nästan klagat en aning på hettan – trots att alla vet att det är strängt förbjudet! Men när det blir riktigt varmt orkar man inte göra så mycket, man vill bara ligga och lata sig och dricka fruktdrinkar. Pärlplattor är dock ett perfekt sommarpyssel. Vi har gjort dem på temat exotisk frukt. Det blev bland annat ett par halsband. För att göra runda pärlplattor behöver du runda piggplattor. Och så rörpärlor förstås. Till halsbanden använde vi även en nyckelring och satinband.

Läs hela artikeln

Glassiga dekorationer!

01 juli, 2015

Äntligen har det blivit lite glassväder! Glasstruten är nästan en symbol för sommar, glädje och fest. Så vad passar inte bättre som dekoration på en födelsedagsfest eller ett sommarkalas? Kanske istället för en gardin eller blomkruka? De här glassarna smälter inte fort, men tar inte heller lång tid att göra. Garnbollarna gör man precis som vanliga garnbollar. Använd en garnbollsmall eller klipp till en mall i kartong. Beskrivning på garnbollar ligger i ett tidigare blogginlägg om Pompom, om du vill se en utförligare beskrivning. Här har vi använt garn av flera färger. Om man virar två eller tre trådar samtidigt går det dessutom dubbelt så snabbt!

Läs hela artikeln

Förnya med sprayfärg!

24 juni, 2015

bland känns vardagen lite grå, hemmet färglöst och behov av en uppfräschning. Men. Man drar sig en aning för att ta fram målarburken. Slipa, tvätta och kladda med färg. Och penslar som sen ska göras rena… Ni kanske känner igen det? Lösningen heter sprayfärg! Aldrig har det varit så lekande lätt att sätta färg på tillvaron som med en sprayflaska i handen. Enkla saker som gamla konservburkar, fula gamla brödkorgar och alla möjliga loppisfynd som annars kanske hade åkt i soporna kan få nytt liv med lite ny färg. Till och med vanliga papperspåsar kan med lite färg på sig fungera som blomkrukor eller brödkorgar. Med förra veckans vattenmelon-tema kvar på näthinnan valde vi kulörer i samma färgskala. Men det finns mer att välja mellan, sprayfärgen finns i massor av kulörer. Förutom sprayfärgen kan det vara bra att ha lite maskeringstejp till hands också. Med den har vi till exempel maskerat benen på stolarna. Sen är det bara att sätta igång! En liten varning måste vi dock utfärda. Det är lätt att bli fartblind och vilja spraya hela världen när man väl börjat. Men det allmogemålade skåpet till exempel, det kanske ska få vara kvar i sitt ursprungliga jag, trots allt.

Läs hela artikeln

Trendspaning: vattenmelon

17 juni, 2015

Det har väl knappast gått någon förbi att vattenmelon är hett just nu. Vid en snabb trendspaning hittar vi vattenmeloner på allt från kläder till accessoarer och inredningsprylar. De pigga färgerna känns härligt somriga, så haka på!

Läs hela artikeln

Pompom till sommarfesten

10 juni, 2015

Sommaren har börjat på allvar nu – och sommarens alla fester likaså. Skolavslutningarna avlöser varandra och snart är det midsommar! Ett relativt enkelt sätt att göra dukningen extra festlig är att tillverka pompoms i vanligt silkepapper. Att hänga stora fluffiga pompoms över bordet ger mycket karaktär och feststämning! Här har vi också låtit bli att veckla ut ena halvan på en pompom, det kan bli fint att lägga på bordet som dekoration istället, eller tillsammans med blomsterdekorationer. Visst går det att köpa färdiga popoms, redo at bara veckla ut. Men det är inte särskilt svårt att tillverka dem själv.

Läs hela artikeln

Pimpa loppisglasen med några pennstreck

02 juni, 2015

Välkommen juni! Nu börjar sommaren på allvar med sommarlov, uteliv och saftkalas i syrénbersåer. Kanske vill man inte använda de allra finaste glasen utomhus, men med ett par pennstreck kan man förvandla de gamla repiga loppisglasen till finaste kristall!

Läs hela artikeln

Trustpilot