Broderad jeanskrage

05 juni, 2019

Ett par pigga ögon och en söt näbb. Ibland behövs det inte så mycket för att pigga upp en gammal barnjacka. Ett broderiprojekt lagom stort för lediga dagar.

Kanske minns du din mamma som hade broderiprojekt som tog år att slutföra, bara för att de var så stora och komplicerade? Knepiga att ta med sig till platser där man har tid och lust att sitta och brodera. Det känns kanske inte så lockande. Men är man nybörjare på broderi är små projekt som går snabbt att slutföra och är lätta att hantera ett bra sätt att prova på och känna efter - och känna mersmak. 

 

Den här lilla pingvinen på jeansjackans krage är dessutom ett härligt sätt att piffa upp en jacka som annars känns lite trist. 

Börja med att skissa upp det djuransikte du vill ha på ett papper. På nätet hittar man lätt bilder att ha som förlagor till pingviner, rävar, pandor, eller vad det nu är man gillar. Rita sedan upp mönstret med en kritpenna på kragen. Med vanlig plattsöm får man likadan baksida som framsida, vilket kan passa bra här. Fyll upp ett fält i taget, färg för färg och fäst tråden på baksidan. Lätt som en plätt. Och det ger säkert mersmak!

 

 Trustpilot