Tre-i-rad på sommarens stenar

15 juni, 2022

Lena stenar från sommarens stränder är svåra att inte plocka med sig som minnen. Med lite färg blir stenarna ett fint tre-i-rad-spel för lata semesterdagar.

Om man syr en påse att förvara stenarna i kan den samtidigt fungera som spelplan åt spelet. Sy en påse med en kanal upptill och lämna en öppning vid båda sömmarna på kanterna. Trä in två bitar satinsnöre från, en från varje öppning. Knyt ihop dem i ändarna. På så vis blir det enkelt att bara dra ihop påsen genom att dra i båda ändar samtidigt. Satinsnöret glider lätt mot tyget och passar därför bra för ändamålet.

Poscapennor är perfekta att måla stenar med. Färgerna täcker väldigt bra och flyter inte ut på ytan. De är dessutom enkla att ta med, till stranden till exempel.

Rita tre stenar med likadana mönster på, till exempel citronskivor, vattenmelonen, jordgubbar, nyckelpigor, sjöstjärnor… Här är det bara fantasin som sätter gränser. 

Använd en penna som är permanent på textil för att rita upp spelplanen. Dra strecken på fri hand, låt färgen torka och fixera den sedan från avigsidan med strykjärn enligt instruktionerna. Nu går det att tvätta påsen vid behov och det är enkelt att ta med sig spelet i badväskan ut på sommarens utflykter.Trustpilot