Akvarellkort med hamrade blommor

13 juni, 2018

Det finns vissa som kan måla akvarell lika naturtroget som ett fotografi. Men om man inte tillhör den kategorin kan man plocka fram hammaren istället för penseln! Med hjälp av hammare och smörpapper hamrar man in avtryck av blommor i akvarellpapper. Nästan som trolleri!

De där penséerna från i våras börjar bli långa och gängliga där de står i sina hinkar. Men de blommar fortfarande villigt. Och just blommor av penséer är perfekta för ändamålet. Att hamra in färgen från blommor i ett sugande papper är lika kul som enkelt! 

 

Du behöver:

Akvarellpapper, vykortstorlek
Hammare
Vass kniv
Smörpapper eller bakplåtspapper
Blommor, tex penséer
Kalligrafipennor

 

Gör så här:

Plocka blommor med tunna men färgglada kronblad. Penséer och enkla rosor som man plockar av kronbladen fungerar bra. Riv av ett akvarellpapper från sitt block. Vi använde akvarellpapper i vykortsstorlek, men om man vill använda större papper går det självklart lika bra. 

Klipp bort stjälken från blomman och placera blomman med bladen ned mot pappret. 

Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och hamra med många, täta slag över hela blomman. Det är viktigt att varenda liten kvadratmillimeter från ett slag.

 Lyft försiktigt bort bakplåtspappret och låt akvarellpappret vila ett par minuter.

Pilla sedan försiktigt bort blombladen med spetsen på en vass kniv. Låt kortet torka innan du skriver. Kalligrafi på akvarellpapper blir fint.

 Trustpilot