Glassiga dekorationer!

01 juli, 2015

Äntligen har det blivit lite glassväder! Glasstruten är nästan en symbol för sommar, glädje och fest. Så vad passar inte bättre som dekoration på en födelsedagsfest eller ett sommarkalas? Kanske istället för en gardin eller blomkruka? De här glassarna smälter inte fort, men tar inte heller lång tid att göra. Garnbollarna gör man precis som vanliga garnbollar. Använd en garnbollsmall eller klipp till en mall i kartong. Beskrivning på garnbollar ligger i ett tidigare blogginlägg om Pompom, om du vill se en utförligare beskrivning. Här har vi använt garn av flera färger. Om man virar två eller tre trådar samtidigt går det dessutom dubbelt så snabbt!

Du behöver alltså:

Garn

Garnbollsmallar

Sax

Kartong

Juteväv

Natursnöre

Limpistol eller Karlssons klister

När du knyter ihop garnbollarna, var noga med att använda en lite längre bit garn som du inte klipper av, utan som sedan går att hänga glassarna i.

När dina glasskulor/garnbollar är klara är det dags att tillverka strutarna. En grov juteväv passar perfekt som rån. För att ge struten lite styrka gjorde vi först en strut i kartong, innan vi klistrade på juteväven. Klipp bitar i form av en fjärdedels cirkel, vrid ihop till en trut och häfta ihop med häftapparat. Limma sedan på juteväv. Vanligt Karlssons Klister fungerar perfekt!

När limmet torkat är det dags att limma fast garnbollarna i sina strutar. För det ändamålet använde vi smältlim eftersom det brukar bara hållbart och svalnar ganska snabbt. Det går bra att använda Karlsson klister till det också.

Knyt fast glasstrutarna på ett natursnöre och häng upp som girland.

Sen återstår bara att hoppas att glassvädret består!Trustpilot