Envägsspegel för dassdörren

05 juli, 2017

Envägsspegeln är ett slags glas där glaset blir en spegel från den sida där ljuset är som starkast. Från den mörkare sidan kan man se rakt igenom glaset, som genom ett vanligt glas. Perfekt på insidan av dassdörren på landet. På dagen när det är dunklare därinne kan ingen liten tjuvkikare se in. Men den som sitter där i godan ro kan betrakta utsikten som vanligt. På kvällen när man behöver tända lyset får man istället en spegel på insidan av dassdörren.

De gamla utedassen med ett hjärta utskuret i dörren är ju nästan utrotningshotade vid det här laget. Men har man fortfarande kvar ett på landet är en liten envägsspegel perfekt att hänga i en vanlig tavelram på insidan av dörren. Förutom själva envägsspegeln är allt man behöver en vanlig tavelram att fästa den i och hänga upp.

Glaset är egentligen av akrylplasttyp, så det är ingen risk att det går sönder om den trillar i backen, och om man behöver justera storleken på envägsspegeln så att den ska få plats i en ram går det bra att såga i den med till exempel en japansk handsåg.

 

Du behöver:

 

Envägsspegel

Tavelram

ev Japansk handsåg

 

Gör så här:

Mät och markera på glaset om du behöver kapa av den. Såga med en japansk handsåg innan du drar bort skyddsfilmerna. Fäst i ramen och häng upp.Trustpilot