Flygplansmobil för sommarlovslediga barnfingrar

05 juli, 2023

Sommarlovslediga barnfingrar sugna på pyssel? En flygplansmobil av klädnypor och glasspinnar ger fantasin och skaparlusten luft under vingarna.

En liten svärm av färgglada flygplan blir en lika lekfull som dekorativ mobil. Ett perfekt sommarpyssel dagar när pysselsuget är högre än badtemperaturen.

Flygplanen bygger man av träspatlar, klädnypor av gammeldags modell och glasspinnar till stjärtpartiet.

Använd en limpistol med låg smälttemtperatur att limma ihop planen, då är risken är bränna sig inte så stor. Till vingar använder man två träspatlar som man limmar fast på var sida om nosen.

Till stjärten behöver man två bitar av en glasspinne som man limmar ihop omlott innan man trycker in den i klädnypans skåra och limmar fast. Glasspinnar går enkelt att klippas av med en avbitartång, klipp varje glasspinne i tre ungefär lika långa delar, och kasta bort mittenbiten.

När limmet svalnat och blivit stelt är det dags att måla planen. Här är det bara fantasin som sätter gränserna!

Medan barnen målar kan en vuxen såga itu en träring i två likadana halvor. Borra sedan små hål i mitten och i ändarna på båda ringhalvorna. 

När alla flygplanen är färdigmålade och färgen torkat hänger man upp dem i träringarna, som på bilden. Knyt ett snöre runt planen precis bakom vingarna och fäst i ändarna på träringarna. Sista planet hänger i mitten med samma snöre som fäster ihop träringarna och fortsätter upp till en upphängningsögla.  

Häng upp flygplansmobilen på en lämplig plats.Trustpilot