Guldkant på sommarminnen

02 september, 2015

Då var september här. Men minnena av sommaren har vi kvar. Somliga bara i minnet, andra kanske i små burkar som dessa. Snäckor, stenar och andra sommarsouvenirer gör sig bra i genomskinliga glasburkar. Vanliga glasburkar som vi piffat upp en aning med sprayfärgade plastfigurer.

Hästarna är ett verkligt loppisfynd i ordets rätta bemärkelse – hittade i en gratislåda! Med lite sprayfärg i en vacker kopparton och ett fint sågat snitt blir de perfekta som placeringskortshållare!

Diska av gamla plastdjur så att all smuts och fett försvinner. Torka dem torra innan du börjar spraya. Tänk på att hellre spraya många tunna lager än ett tjockare, för då är det lätt att färgen börjar rinna. När färgen är helt torr sågar man ett snitt rakt över ryggen på hästarna. För att såga ett fint snitt är en japansk handsåg att rekommendera.

När sprayfärgen ändå var framme fick några fler loppis- och strandfynd lite färg. Vanliga vita svanfjädrar kan bli fina indianfjädrar med ett par färger. För att få raka linjer behöver du en maskeringstejp. Tejpen använde vi även till en liten nyckelring med sprayade träkulor samt för att få en fin kant på träskålen du ser här nedanför.Trustpilot