Blomstergunga med säsongens fägring

14 juni, 2017

Den blomstertid nu kommer… Överallt i skog och mark blommar det just nu. Små blommor med tunna stjälkar som prästkragar och humleblomster passar bra i små, tunna vaser. Ett gäng gamla provrör känns perfekt som vaser, men eftersom de saknar botten att stå på fick det bli en upphängning istället. Samlade på rad i en trälist med lagom stora hål för både provrör och ett tjockare rep blev det en blomstergunga där blommorna kan hänga som en tavla mot väggen och få all den uppmärksamhet de förtjänar.

Du behöver:

Clipperrep

Trälist ca 5,5 cm bred och 47 cm lång

Japansk handsåg

Sandpapper

Kvistborr

Färg

Pensel

Provrör - går att köpa hos många blomsterhandlare

Gör så här:

Såga till en bit trälist cirka 47 centimeter lång. Vi använde en japansk handsåg eftersom den ger fina snitt. Slipa av kanterna på listen om de är vassa. Måla listen vit. Låt färgen torka och slipa sedan lite på kanterna så att listen ser lite nött ut.

Mät och markera var provrören ska vara. Vi hade 4 provrör som placerade ut med 8 centimeter emellan, samt hålen för repet ca 4 centimeter från ändarna. Borra med en kvistborr. Den ger mycket precisa och fina hål utan en massa flisor. Trä igenom ändarna på ett clipperrep i de båda yttersta hålen. Mät repet så att det passar platsen där gungan ska hänga. Bränn ändarna på repet med en tändare så att det inte repar upp sig och gör sedan en vanlig knut. Trä i provrören och fyll med blommor.Trustpilot