Pompom till sommarfesten

10 juni, 2015

Sommaren har börjat på allvar nu – och sommarens alla fester likaså. Skolavslutningarna avlöser varandra och snart är det midsommar! Ett relativt enkelt sätt att göra dukningen extra festlig är att tillverka pompoms i vanligt silkepapper. Att hänga stora fluffiga pompoms över bordet ger mycket karaktär och feststämning! Här har vi också låtit bli att veckla ut ena halvan på en pompom, det kan bli fint att lägga på bordet som dekoration istället, eller tillsammans med blomsterdekorationer. Visst går det att köpa färdiga popoms, redo at bara veckla ut. Men det är inte särskilt svårt att tillverka dem själv.

Allt du behöver är:

Silkespapper i olika färger

Ståltråd

Avbitartång

Sax

Snöre att hänga upp dem i

Gör så här:

Klipp, eller vik 4 stora pappersark på mitten, så att du får åtta ark med måtten 35 x 50 centimeter silkepapper på varandra (de ligger redan så i förpackningen, men är oftast fler och större). Vik arken som ett dragspel fram och tillbaka. Vi vek med ganska breda veck, cirka 4-5 centimeter. Klipp till en bit ståltråd, gör en ögla i tråden mitt på och kläm sedan fast tråden runt pappret på mitten. Klipp ändarna i runda former. Sen är det bara att börja veckla ut pappret. Håll i ståltrådsöglan medan du försiktigt drar ut papper för papper. När du är klar trär du i ett snöre i ståltrådsöglan att hänga upp dem i.

Om man vill ha en halv pompom låter man bli att veckla ut ena sidans papper, då ligger den fint som en blombukett på festbordet.Trustpilot