Frälsarkrans till dörren

26 april, 2023

Med en blinkning åt den klassiska livbojen blir den röd-vita dörrkransen en rolig dekoration. Passar både ute och inne, till slott och koja.

Vi har alla sett de röd-vita frälsarkransarna. Livbojen som finns överallt med jämna mellanrum i närheten av vatten ifall olyckan skulle vara framme. Den klassiska designen känns igen av alla och är därför en tacksam symbol att återanvända för att få en marin känsla som låter tanken leta sig till hav, vågskvalp och ljudet av fiskmåsarnas skränande. Snart är det sommar!

Ingen fara, ingen kommer att missta sig när man som grund använder en klassisk halmkrans. Utöver kransstommen behöver du vit och signalröd sprayfärg, rep i två olika utföranden samt maskeringstejp och ståltråd eller najtråd.

Börja med att dela in kransen i fyra lika stora delar med maskeringstejp.

Lägg kransen på en uppslagen tidning och gå utomhus för att spraymåla den. Spraya varannat fält vitt och vartannat rött. Om det behövs kan man lägg över lite papper när man sprayat klart det röda, för att det vita inte ska spilla över på de öda fälten.

Låt färgen torka ordentligt innan du tar bort maskeringstejpen.

Klipp till fyra bitar clipperrep, lagom långa att viras tre varv runt kransen. Bränn repet i ändarna med en gaständare så att det inte repar upp sig. 

Klipp till en bit av det vita bomullsrepet lagom långt att nå runt kransen med marginal för att knyta en robansknop, samt att bilda de klassiska ”handtagen” runt om kransen.

Fäst bomullsrepet mot kransen genom att vira clipperrepet runt vid varje markering mellan färgfälten. Stick en bit ståltråd som en ögla ner genom kransen och tvinna ihop trådändarna hårt med hjälp av en tång för att hålla clipperrepet på plats.

Häng upp kransen där du vill ha den.Trustpilot