Vila smörknivarna - på solstolar av glasspinnar

25 juli, 2018

När glassen är uppäten och pinnarna renslickade kan man bygga sig en solstol. Klassiska Adirondackstolen i miniformat, byggd av glasspinnar, blir perfekt istället för gamla tiders smörtaxar. Låt smörknivarna vila bekvämt bakåtlutade mitt på frukostbordet i en hembyggd solstol.

Glasspinnar och träspatlar är perfekta byggstenar för enkla och roliga sommarpyssel. Och nej, man måste inte spara i en evighet innan man kan starta bygget, det finns både glasspinnar och något större träspatlar att köpa färdiga. Utan bitmärken och fläckar av choklad. Till de här solstolarna av klassisk Adirondack-modell har vi använt träspatlar som är något större än glasspinnarna.

 

Du behöver:

Spatlar
Limpistol
Sax
Färg
Pensel

 

Gör så här:

Lägg ut 6 st träspatlar i fallande höjd från mitten, limma ihop dem med två spatlar ovanpå, en allra längst ned där de mittersta tar slut och en något högre upp.

Klipp av en träspatel på mitten. Limma fast delarna på en spatel som lutar cirka 45 grader. Dessa delar ska bli gavelben.

Klipp av ändarna på 6 spatlar, mät så att de blir några millimeter bredare än ryggstödet.

 

Limma fast armstöden mot sidorna på ryggstödet under den nedersta tvärslån som på bilden.

Limma fast alla avklippta spatlarna på gavlarna till en sits, som på bilden. Avsluta med att limma fast två pinnar som armstöd på ryggstödets översta tvärslå och gavelns ben. 

Måla stolen med hobbyfärg. Vitt är klassiskt - men man kan såklart välja vilken färg man vill.Trustpilot