Tagga ett hjärta

31 januari, 2024

Har du någon älskad som är duktig på att tappa bort sina nycklar? Då kan vi tipsa om den bästa alla-hjärtans-dagspresenten; En hjärtformad airtag-hållare i läder som du kan sy själv.

Läs hela artikeln

Väggklocka från tomteverkstan

15 november, 2023

Om julklapparna ska hinna bli klara till dopparedagen är det hög tid att sätta fart i tomteverkstaden nu! En väggklocka, till brorsan eller morsan, är lika rolig att tillverka som att ge bort. Eller kanske vill du behålla den själv…

Läs hela artikeln

Fladdrande fladdermusvingar och pumpor med ljus

18 oktober, 2023

Hög tid att spänna på sig vingarna - för snart är det halloween! På bordet dukar vi upp med ljusstakar av gamla flaskor och pumpor med ljushållare i. En lagom blandning av läskigt och elegant.

Läs hela artikeln

Flätade servettringar av läder

20 september, 2023

Flätade läderremmar passar fint till allt från armband och bälten till servettringar. Med servettringar flätade av naturgarvat getskinn dukar du fint i höst - till både vardag och fest.

Läs hela artikeln

En kista till skatterna

09 augusti, 2023

En skattkista, ett smyckesskrin - eller kanske en hemlig låda för sakerna som bara är dina? Med lite färg och läder förvandlar du en vanlig trälåda till en personlig skattkista.

Läs hela artikeln

Den rätta pusselbiten

10 maj, 2023

Att få ihop vardagspusslet må vara krångligt ibland. Kan det bli enklare med riktigt stora bitar? Glasunderlägg i läder kanske i alla fall kan få vardagen en aning festligare.

Läs hela artikeln

Förvara snoddarna med stil

12 april, 2023

Det är inte alltid lätt att hålla ordning på alla hårsnoddar och spännen, och dessutom hitta rätt när man letar. En förvaring för alla snoddar och spännen tillverkar du själv - lika praktisk som snygg!

Läs hela artikeln

Vas i läderkläder

05 april, 2023

Ibland räcker det gott och väl med lite nya kläder. En anonym vas får massor av karaktär med en ny läderklädsel med snörning framtill.

Läs hela artikeln

Påskharen på tallriken

29 mars, 2023

Påsken måste inte vara knallgul och barnsligt övertydlig. En påskdukning av det mer subtila slaget ordnar du med egentillverkade servettringar - med en blinkning åt påskharen.

Läs hela artikeln

Klassiskt läderbälte

18 januari, 2023

Skärp, bälte, livrem. Kärt barn har många namn. Att sy sitt eget läderbälte är både roligt och enkelt. Ett perfekt förstaprojekt för den som inte tidigare arbetat med läder.

Läs hela artikeln

En slips till Fars dag

26 oktober, 2022

En slips till pappa på fars dag? Slipsen må vara snygg, men för somliga känns den mest som en snara runt halsen. På nyckelknippan blir den en annan femma. En present som klippt och skuren till Farsdag.

Läs hela artikeln

Halloween med fladdermöss för stora och små

05 oktober, 2022

Boo! Snart börjar festen och hela släkten är bjuden. Fladdermöss av läder har landat på allt från diadem och hårspännen till slipsflugor och pumps.

Läs hela artikeln

Flugsmälla av läder

03 augusti, 2022

Surrande flugor må höra sommaren till. Men med en flugsmälla nära till hands kan man förkorta förtretet. Och samtidigt göra det med stil!

Läs hela artikeln

Bordsställ för olja och vinäger

13 juli, 2022

Olja och vinäger vill man alltid ha nära till hands i köket. Ett snyggt ställ för flaskorna tillverkar du av läder och trä med ett praktiskt handtag fäst på sidorna.

Läs hela artikeln

Nyckelhållare med flätad läderrem

01 juni, 2022

Nyckelhållaren hjälper dig att hålla ordning på nycklarna - både praktiskt och snyggt. Dessutom ett roligt projekt för den som gillar läderslöjd.

Läs hela artikeln

Läderhandtag till gjutjärnspannan

02 februari, 2022

Ett slitstarkt och värmetåligt handtag av läder till gjutjärnspannan blir ett praktiskt och rustikt inslag i köket. Dessutom är det ett perfekt första projekt för den som vill prova på lädersömnad för första gången.

Läs hela artikeln

Vedväska med läderdetaljer

05 januari, 2022

Med en väska till veden hämtar du bekvämt in ved till öppna spisen. Och du gör det med stil! Väskan syr du av en bärande linneväv med förstärkningar av cognacsfärgade läderremmar.

Läs hela artikeln

Kaffefilterhållare under granen?

01 december, 2021

Stickat, sytt och slöjdat. Handgjorda, hemgjorda egentillverkade klappar - så mycket mer personligt kan det väl inte bli? Här kommer ett tips på en julklapp som passar varje kaffemoster.

Läs hela artikeln

Servettringar av läderremmar

15 september, 2021

En vacker dukning är aldrig fel, vardag som fest. Servettringar av cognacsfärgade läderremmar i en rustik lantlig stil passar till båda.

Läs hela artikeln

Stolssitsar av naturgarvat läder

28 juli, 2021

Som pricken över i är stolssitsarna av naturgarvat läder. En enda söm runt kanten som dekoration är allt som behövs!

Läs hela artikeln

Stormlykta i läder

04 november, 2020

En snygg inredningsdetalj av stilrent snitt. Den enkla och klassiska ljuslyktan av läderband och nitar passar nästan överallt.

Läs hela artikeln

Magnetiska bokmärken och kylskåpsmagneter

09 september, 2020

Med extra starka magneter håller man pappren på plats. Insydda i läderfodral blir de lika praktiska som snygga bokmärken.

Läs hela artikeln

Läderfodral till gästboken

26 februari, 2020

En gästbok som coffeetablebok blir en vacker inredningsdetalj. Med ett fodral av naturgarvat läder får den gärna ligga framme på hedersplatsen.

Läs hela artikeln

Glashållare i läder

08 januari, 2020

Heta glas och koppar utan öron kan vara svåra att hålla i medan drycken är varm. Med en kopphållare i läder får man bättre grepp, samtidigt som glasen får lite mer karaktär. Snyggt och praktiskt!

Läs hela artikeln

Spegel med läderupphängning

06 november, 2019

Den perfekta hallspegeln. En spegel som man snabbt och enkelt plockar ned från väggen - och hänger tillbaka lika lätt, helt utan risk att den går sönder. Det är inte så lätt att hitta den i inredningsbutikerna. Men inte heller särskilt svårt att tillverka en själv!

Läs hela artikeln

Halloweendukning med fladdermöss i svart läder

16 oktober, 2019

Någon som hört talas om läderlappen? Lite omodernt numera, kanske. Men den som råkar ha en svart läderlapp till övers kan i alla fall fixa en fin dukning till Halloweenfesten!

Läs hela artikeln

Nyckelring med ekollon i läder

25 september, 2019

Snart är det dags att samla ekollon om man vill få dem att gro i vas under vintern. Ekollon är något av en höstsymbol - och en vacker sådan! Ett ekollon i läder blir ett fint hänge i nyckelknippan.

Läs hela artikeln

Pappersrullehållare i betong och ek

14 augusti, 2019

En hållare för hushållspapret i betong, ek och läder gör det vardagliga hushållsspapret lite festligare på bordet.

Läs hela artikeln

Flätat läderunderlägg

31 juli, 2019

Som en extra dekoration på middagsbordet blir läderunderlägget i flätat läder. Det kommer att hålla i många år och få en vackert patinerad yta med tiden.

Läs hela artikeln

En räv i fickan?

08 maj, 2019

Plånboken är nästan ett minne blott när kontanterna försvinner allt mer. Men kort och nycklar måste man fortfarande hålla ordning på. En liten räv som håller ordning på bådadera syr man själv av läder.

Läs hela artikeln

Glasögonfodral i läder

27 februari, 2019

Vårsolen blir allt starkare, nu åker solglasögonen på igen! Ett nytt fodral ska de få, sytt i tunt läder och med en enkel rem att knyta ihop fodralet. Och ett litet budskap när man lyfter på locket…

Läs hela artikeln

Julkulor i läder - och en gran av läderspill

12 december, 2018

Några korta läderremmar som blivit över. Eller småbitarna som annars hamnat i soporna. Med några enkla handgrepp förvandlas läderspillet till juldekorationer!

Läs hela artikeln

Liten lampa i läder

14 november, 2018

Elsladdar i textil i all ära. Till en lampskärm i läder passar en läderklädd lampsladd bättre. Man syr den själv av en dubbelvikt läderrem i tunt läder och anpassar längden efter behov. Även lampskärmen i läder är enkel att sy själv.

Läs hela artikeln

Läderlöv till höstduknigen

19 september, 2018

De allra första röda höstlöven har börjat falla ner från träden. Få saker är så vackert som naturens egna höstfärgade löv! Med de fallande löven som mall kan man klippa vackra och hållbara läderlöv som också får fungera som placeringskort i höstdukningen.

Läs hela artikeln

Lädertofs till nyckelknippan

25 april, 2018

Tofsar kan man aldrig få för många av! Tofsen är en klassisk dekoration på allt från väskor och skor till gardiner. På nyckelknippan blir det bra med en rejäl tofs i tunt läder som tål trassel i fickor och väskor.

Läs hela artikeln

Påskharar till servetterna

21 mars, 2018

Nyfikna, mjuka öron på servettringarna blir påskbordets lekfullaste dukningsdekoration. Servettringarna i mjukt skinn och ullig filt tillverkar man utan att sy ett enda stygn. Allt man behöver är läder, filt och lim. Sen är det bara att duka fram påskmiddagen.

Läs hela artikeln

Klassisk väska i läder

06 september, 2017

En klassisk väska i läder är aldrig fel. Det tar en stund att sy den, men i gengäld kommer den att hålla i många år och åldras vackert.

Läs hela artikeln

iPadfodral i ReLeda - återvunnet läder med korkkänsla

09 augusti, 2017

En olycka händer så lätt! Paddan åker i backen och glaset går i tusen bitar… Så ett fodral till läsplattan är ingen dum idé. ReLeda är ett material tillverkat av återvunnet läder och rågummi. Materialet är lätt stötdämpande och mycket greppvänligt och därmed perfekt för ändamålet. Och det går utmärkt att sy i med maskin.

Läs hela artikeln

Smart, snygg och praktisk nyckelhylla

26 juli, 2017

De har en tendens att ligga och skräpa på fel ställen - och försvinna när man bäst behöver dem. Nycklarna. Särskilt de där nycklarna man inte använder flera gånger om dagen, utan bara då och då. Till garaget, förrådet eller landet. En enkel nyckelhylla håller nycklarna på plats och med snygga nyckelringar blir nyckelhyllan en dekorativ detalj. Du vet alltid var du har nycklarna - smart, snyggt och praktiskt!

Läs hela artikeln

Servettringar av skinnspill

15 mars, 2017

Ibland blir det fel. Man råkar skära till en läderrem bara några millimeter för smal, och måste skära till en ny… Och eftersom läder inte är något man bara kastar bort fick den felskurna läderremmen bli något annat. Servettringar kanske? En liten detalj i naturgarvat läder som bryter av perfekt mot de blå servetterna. Fel kan bli rätt ibland!

Läs hela artikeln

A5 fodral i läder

11 januari, 2017

Ett skissblock borde man alltid ha med sig – överallt. Så att man snabbt kan plita ned alla nya idéer som dyker upp i vardagen. Lite roligare och lite snyggare blir blocket i en rejält läderfodral.

Läs hela artikeln

Brödkorg i läder

02 november, 2016

Ibland har man ingen lust att sy. Men med ett material som läder behövs det inte heller alltid. Eftersom kanterna inte repar upp sig och ett tjockt läder är ganska formstabilt kan man skapa användbara föremål utan att sy. Inte ett enda stygn med tråd, inte en enda droppe lim behövs för att hålla ihop här brödkorgen! Allt som behövs är att skära ut mönstret och sedan montera ihop sidoflikarna. Du behöver: Tjockt läder, ca 1,8-2 mm Stålvinkel Mönsterpapper Penna Fettpenna Skärmatta Brytbladskniv Rullkniv Cirkelskärare Håltång

Läs hela artikeln

Handspegel med skinnram

10 augusti, 2016

Speglar kan man aldrig ha för mycket av! En lagom stor handspegel nära till hands – dessutom i snyggt fodral av skinn. Det får bli den här veckans DIY-projekt. Ett litet utskuret hål som handtag fungerar också som upphängningsögla, allt i ett.

Läs hela artikeln

Jeansväska med läderförstärkningar

22 juni, 2016

En rejäl väska som rymmer allt för sommarutflykten och dessutom tål lite tuffa tag. Den som behöver en sådan räcker upp en hand!

Läs hela artikeln

Förkläde i skinn

11 maj, 2016

Ett förkläde i vackert, naturfärgat läder står högt på mångas önskelistor just nu. Så varför inte sy ett själv? Även om man inte är så van att sy i läder är det faktiskt inte svårare än att sy en plånbok. Det naturgarvade getskinnet vi använt här kommer att mörkna, bli fläckigt och få en vacker patina med tiden. Gillar man inte det kan man välja ett annat skinn som kan smörjas och är tåligare mot fläckar och jämnare i färgen.

Läs hela artikeln

Mässingssmycken

17 februari, 2016

Allt är inte guld som glimrar, brukar det heta. Så sant. Det kan ju vara mässing också! Trenden med koppar och mässing verkar hålla i sig. Vi är många som älskar både koppar och mässing i allt från inredningsdetaljer – till smycken. Med en bit mässingsplåt, en guldsmedssåg och några filar kommer man långt när man ska tillverka egna smycken. Sen är det bara att sätta igång och leka och experimentera med formerna. En cirkel och en peacesymbol, stilrent och enkelt. Så fick det bli när vi gjorde de här smyckena.

Läs hela artikeln

Hushållspappershållare i skinn

20 januari, 2016

Snygga hushållspappershållare växer inte på träd direkt. Och hittar man någon man tycker är snygg – är den inte gratis. Återstår: Att tillverka en själv. En av de snyggare vi sett var klädd med läder. Så fick det bli! Naturgarvat läder blir bara snyggare med tiden. Lite fläckar ger bara vacker patina, tycker i alla fall vi. Därför har vi valt ett naturgarvat getskinn som är ganska tunt, knarrar karaktäristiskt när man hanterar det och åldras med värdighet. Bottenplattan till den här hushållspappershållaren kommer från en gammal lampfot som sett bättre dagar. Men det går lika bra att såga till en rund eller kvadratisk bottenplatta av en vanlig bräda, och sedan borra hål i den i mitten.

Läs hela artikeln

Julkotte i skinn

15 december, 2015

Skinnspill. Vad gör man av sånt? Små bitar i alla tänkbara former som blivit över. Mellanrummen mellan det som blivit väskor, plånböcker, skärp och ipadfodral. Julpynt! Spillet är perfekt till en kotte att hänga i granen, eller bara lägga i ett stilleben med ett par ljus och några julkulor.

Läs hela artikeln

Läderklädd bestickhållare

04 november, 2015

Gamla konservburkar kan man göra mycket fint av! Med en ny kostym i läder förvandlas burkarna till en praktisk – och snygg – bestickhållare. Du behöver: Läder, gärna getskinn Skärmatta eller underlag att skära på Rullkniv Linjal eller stålvinkel Falsben och kantpolerare Sporre Syl Nålar Vaxad lintråd 6 konservbukar Träskiva ca 11 x 19 cm (beronede på konservburkarnas storlek) Lim Maskinskruv 3 st Mutter, 3 st Borrmaskin Borr Maskiningstejp Mässingsspik Gör så här: Mät dina konservburkar och skär till sex bitar i av skinnet som precis klär över burkarna. Om du aldrig tidigare arbetat med läder kan det vara bra att ta en snabblektion via en dvd-film som du hittar här. Markera långsidorna på läderbitarna med falsbenets ände så att du får en markerad linje i skinnet att följa med sporren. Dra sporren i spåret så att du får tydliga markeringar var du sedan ska göra hålen med sylen. Gör hål med sylen. Nu är det dags att börja sy. Klipp till en bit vaxad lintråd som är ett par decimeter längre än långsidans dubbla längd. Fäst en nål i varje ände av tråden och fäst den genom att dra sticka nålen igenom tråden och dra den tillbaka igen (se bilden). På så sätt sitter nålen fast ordentligt i sina ändar och du slipper tappa dem. Dra en nålen genom första hålet och dra igenom tråden till mitten. Dra sedan den ena nålen från ena sidan och den andra från andra sidan och dra åt. Fortsätt likadant hela sömmen. Sy ett par stygn tillbaka vid slutet och fäst trådarna på baksidan av skinnet. Sy likadant längs alla långsidor på alla skinnbitar.

Läs hela artikeln

Trustpilot