Förvara snoddarna med stil

12 april, 2023

Det är inte alltid lätt att hålla ordning på alla hårsnoddar och spännen, och dessutom hitta rätt när man letar. En förvaring för alla snoddar och spännen tillverkar du själv - lika praktisk som snygg!

Smart förvaring är A och O i hemmet. Det inte bara underlättar och sparar tid till annat, det är också en viktig del när man inreder, för att utnyttja ytor på bästa sätt och ge plats åt rätt saker. Och även de små sakerna som kanske inte tar särskilt stor plats blir lätt en källa till irritation när man inte hittar den där snodden eller spännet när man behöver det. Därför är en smart förvaringsrem med plats för alla snoddar och spännen på samma plats ett hett tips! 

Den här förvaringsremmen har vi tillverkat av ett tunt getskinn för att även de mindre spännena ska kunna klämmas fast. Upptill syr man fast en träring att hänga upp förvaringsremmen på och nedtill en bit rundstav som gör att snoddarna inte trillar av.

Börja med att skära till en lång rem cirka 6 cm bred. Använd en stållinjal och en rullkniv att skära med så blir det enkelt att skära rakt.

Trä på träringen och markera med en fettpenna var du ska göra hål åt de två slitsarna som ska dela remmen i tre. Mellan hålen och ringen ska du få plats med en söm för att sy fast ringen ordentligt.

Slå hål med en rund huggpipa, vi använde en huggpipa med 4mm i diameter. Gör två hål i båda ändar av remmen, jämt fördelade. Lägg sedan linjalen mellan hålen och skär två långa snitt mellan hålen så att remmen delar sig i tre remsor. På så sätt blir det lätt att klämma fast sina hårspännen.

Trä på träringen och tejpa fast den med lädertejp. Tejpen är bara till för att hålla lädret på plats medan du gör hål och syr ihop det.

Tejpa även ihop lädret runt den nedre rundstaven. Låt rundstaven vara ”lös” i sin ögla, men se till att läderöglan är lagom tajt runt rundstaven.

Såga till rundstaven så att den blir lagom lång, cirka 10-12 centimeter är lagom. Slipa kanterna mjuka med ett fint sandpapper.

Markera var sömmen ska gå med ett falsben med kantpolerare.

Dra en lädersporre i den markerade linjen för att markera hål med jämna mellanrum åt sömmen.

Gör hål i varje markering med en syl.

Sy med sadelmakarsöm - vilket betyder att man fäster en nål i båda ändarna av en vaxad lintråd och sedan trär in nålarna från varsitt håll genom samma hål innan man drar åt. Tråden löper då i åttor genom lädret och ger en mycket stark söm. När du sytt runt hela den markerade rutan fäster du trådarna på baksidan med en knut och några stygn under stygnen på baksidan. Den vaxade tråden gör det enkelt att fästa tråden som liksom klibbar fast.

Häng upp förvaringsremmen och fyll på med snoddar och spännen.Trustpilot