Julkulor i läder - och en gran av läderspill

12 december, 2018

Några korta läderremmar som blivit över. Eller småbitarna som annars hamnat i soporna. Med några enkla handgrepp förvandlas läderspillet till juldekorationer!

Julkulan är en klassiker. Den ursprungliga i glas har förökat sig och fått kusiner i alla tänkbara material. Så varför inte läder? Det man behöver är några bitar läderremmar, eller en bit läder stor nog att skära till remmarna av. 

Kulorna kan göras på flera olika sätt, men enligt samma princip. Om man vill kunna fälla ihop dem när julpyntet ska packas ned skär man remmar av olika längd som på bilden här. Man kan också tillverka dem av lika långa remmar, men då måste de förvaras runda. 

 

Gör hål i båda ändar med en håltång, trä upp remmarna på ett natursnöre med en träkula som stopp både upptill och nedtill.

De riktigt små bitarna läderspill hamnar lätt i soporna, eftersom man kanske inte tror att man kommer att ha nytta av dem. Men klippta i små trekantiga fjäll och klädda på en pappkon blir de söta små lädergranar. Limma på bitarna omlott, börja nedifrån. En stjärna av näver i toppen blir en fin avslutning!

Små bitar läder kan också klippas till som paketetiketter. Stansa in ”God Jul” med bokstavspunsar och gör ett hål med håltång för paketsnöret.  

 Trustpilot