Smart, snygg och praktisk nyckelhylla

26 juli, 2017

De har en tendens att ligga och skräpa på fel ställen - och försvinna när man bäst behöver dem. Nycklarna. Särskilt de där nycklarna man inte använder flera gånger om dagen, utan bara då och då. Till garaget, förrådet eller landet. En enkel nyckelhylla håller nycklarna på plats och med snygga nyckelringar blir nyckelhyllan en dekorativ detalj. Du vet alltid var du har nycklarna - smart, snyggt och praktiskt!

Du behöver:

Tunt läder, tex getskinn
Skärmatta
Rullkniv
Stålvinkel
Hammare
Maskeringstejp
Bokstavspunsar
Halvrund ring
Allim
Clippersnöre
Trälist
Trälim
Tving
Kvistborr, 20 mm
Hängbeslag

Gör så här:

Nyckelringar

Skär till remsor av lädret, cirka 25 mm breda. Skriv namnen på remsorna med bokstavspunsarna. För att få texten helt rak kan man tejpa fast läderrem och stålvinkel mot skärmattan, se bild.

Skär remsorna sneda i ändarna, vik på mitten och limma ihop dem med en halvrund ring i mitten. Fäst nyckeln i ringen med en bit clipperrep och en enkel knut i änden. Bränn av ändarna på repet så att det inte repar upp sig.

 

Hyllan

Ta två tunna trälister (eller en som du klyver på mitten). Borra två hål för hängbeslag med en kvistborr i den list som ska sitta mot väggen. Tryck i hängbeslagen. I den andra listen sågar du fyra - eller så många som du vill ha - jack med en japansåg eller om du har till gång till en fast kap- och klyvsåg. Jacken ska vara cirka 3 mm breda och ett par centimeter djupa så att clippersnöret får plats och nycklarna hänger säkert.

 

Limma ihop listerna i en 90 graders vinkel som på bilden. Sätt limfogen i tryck med hjälp av en tving medan limmet torkar, så blir limfogen stark. Häng upp på väggen.

 Trustpilot