Julkotte i skinn

15 december, 2015

Skinnspill. Vad gör man av sånt? Små bitar i alla tänkbara former som blivit över. Mellanrummen mellan det som blivit väskor, plånböcker, skärp och ipadfodral. Julpynt! Spillet är perfekt till en kotte att hänga i granen, eller bara lägga i ett stilleben med ett par ljus och några julkulor.

Läderspill lämpligt till mindre arbeten som nyckelringar, glasunderlägg och klockarmband kan man köpa i lösvikt. Sen är det bara att klippa kottfjällen på fri hand och börja limma. Läderspillet vi använt är från getskinn, men du kan använda det du har, eller köpa i påsar.

Du behöver:

Läderspill

Lädersax eller kraftig sax

Cellplastkulor

Limpistol (gärna för låg temperatur)

Limstavar smältlim

Skruvögla

Satinband

Gör så här:

Klipp kottfjällen på fri hand. Lite olika storlekar och former blir bara fint. Limma fjällen omlott så att cellplasten döljs helt av läderfjällen. Vi använde limpistol. Det fungerar bra trots att limmet blir varmt och har en tendens att smälta plasten en aning. Limma fjällen nerifrån och uppåt mot toppen. Avsluta med att klippa ut en ”blomma” i skinnet som du limmar högst upp. Stick ett hål i mitten av blomman med en syl eller nål och skruva sedan ned en skruvögla genom hålet för upphängning.

 

Men kotten är fin liggande på ett fat också.Trustpilot