iPadfodral i ReLeda - återvunnet läder med korkkänsla

09 augusti, 2017

En olycka händer så lätt! Paddan åker i backen och glaset går i tusen bitar… Så ett fodral till läsplattan är ingen dum idé. ReLeda är ett material tillverkat av återvunnet läder och rågummi. Materialet är lätt stötdämpande och mycket greppvänligt och därmed perfekt för ändamålet. Och det går utmärkt att sy i med maskin.

Du behöver:

ReLeda 
Rullkniv
Skärmatta
Stålvinkel
Sytråd
Läderspill
Kardborrband
Tillgång till symaskin

 

Gör så här:

Lägg din läsplatta eller ipad på en bit ReLeda och mät hur mycket du behöver. Tänk på att materialet är lite ”strävt” och därför inte bör vara för tajt sytt, lite extra sömsmån skadar inte. Vi sydde fodralet som en ficka av ett enda stycke som man viker dubbelt och låter ena sidan fortsätta som lock.

Klipp till en bit kardborreband och sy först av allt fast det i mitten några centimeter in från överkanten där locket ska fästa. Vik ihop fram och baksida och sy ihop. Om din symaskin gör en finare söm på rätsidan så syr du så att den finare sidan kommer uppåt. Vänd sedan och sy en stickning runt locket. 

Skär till en bit tunt läder som en liten ”flagga”. Lägg kardborrebandet där det ska vara för att fästa ihop locket och sy fast med ett kryss. Lägg sedan läderflaggan över (den bör vara större än kardborrebandet så att den döljer sömmen helt) och sy fast den med en söm runt alla kanter. 

 Trustpilot