Dörrkrans med löv av bokpapper

11 september, 2019

Snart faller höstlöven utomhus. Inomhus är det dags för en ny dörrkrans med löv av gammalt bokpapper.

Gamla färdiglästa böcker som står och samlar damm på någon hylla någonstans kan få nytt liv i en höstkrans till en innerdörr. Det finns massor av fint man kan skapa av gammalt gulnande bokpapper, den här kransen är bara ett exempel. Med en stomme av cellplast kan man lätt fästa papperslöven med vanliga knappnålar.

Börja med att klippa till löven. Med olika mönstersaxar som ger olika mönster kan man skapa en variation, det blir fint att blanda löv med olika mönsterkanter.

Börja sedan att klä kransen längs utsidan, fäst löven omlott men med samma riktning runt hela kransen. Fortsätt sedan med den innersta sidan i mittenhålet. Fäst löven så att de täcker plasten helt.  

Täck sedan resten av kransen, lägg löven i samma riktning som tidigare. Nu kan man  också börja fästa vissa löv med en dekorationsnål  och samtidigt vika lövet så att kransen får ett lite mer rufsigt intryck. Det finns inga rätt och fel, men se till att all cellplast är övertäckt när du är klar. Häng upp genom att fästa ett snöre baktill med en nål eller en liten bit ståltråd, eller häftklammer.

Några små minilöv i en glaskupa passade till också, bara att klippa och vika.Trustpilot