Siluettvaser i Snap pap

02 januari, 2019

Vaserna för årets första blommor är tillverkade i papper, med siluetter ihopsydda på maskin. En lek med siluetter och ett platt papper som blir tredimensionellt.

När snön plötsligt försvann och solen dök upp utanför fönstret börjar man längta efter våren. Det nya året är här och snart är också våren här! Med spirande växter och vårblommor. 

Kanske är det de allra första vårkänslorna som man kan få så här redan i januari som inspirerar till att tillverka egna vaser. Vaser i papper? Javisst, snap pap är ett pappersmaterial med inblandning av latex, vilket gör att det ser ut som ett kraftigt papper, men är vattentåligt. Det går utmärkt att tvätta i tvättmaskin till och med! Men för att hålla vatten till blommorna placerar man en tom pet-flaska, en barnmatsburk eller något annat inuti som passar i storlek. När man behöver fylla på lyfter man bara på pappersvasen, som saknar botten.

Börja med att rita upp siluetten av vasen på ett papper. Till varje vas klipper man sedan ut tre exakt likadana bitar. Sy ihop dem på maskin längs sidorna som på bilden. Blöt ned pappret så att det blir enklare att forma och trä det över flaskan eller burken som ska stå inuti. Fyll på med vatten och blommor.   

 Trustpilot