Krans med pappersstjärnor

22 november, 2023

Twinkle, twinkle… Stjärnor kan vi aldrig få för många så här års. Efter förra årets alla vikta stjärnor kommer här en annan variant - helt utan veck. Likt ett gäng bruna pepparkaksstjärnor med snövit kristyr kan man samla dem alla på en dekorativ krans.

Bruna figurer med vita konturer får oss lätt att associera med julens pepparkakor. Så varför inte leka loss med en vit penna på ett brunt papper nu när pepparkakstiderna står för dörren. Så plocka fram dina pepparkaksformar ur kökslådorna och sätt igång!

Vi har använt en vit poscapenna på brun hobbykartong och ritat stjärnor av olika form och mönster. Rita först runt formens ytterkanter, och fyll sedan i med mönster inspirerade av snökristaller, eller vad du vill. Bara fantasin sätter gränserna.

Klipp ut stjärnorna ur kartongen och fäst dem på en tunn metallring. 

Fäst stjärnorna med hjälp av en vaxad lintråd som du trär igenom två små hål med en synål, och sedan knyter fast på baksidan av stjärnan.

Tillsammans med en metallring lindad med eukalyptus - som både doftar gott och behåller sin gröna färg sedan den torkat - blir det en fin dekoration på en innerdörr eller i ett fönster inomhus.Trustpilot