Mera geometrilek! Tavla av pappersromber

23 september, 2015

Vi fortsätter geometrileken den här veckan också. Nu är det romber som gäller. Kanske har du redan lagt märke till att många kreativa DIY-bloggare skapat effektfulla mönster till tavlor och kuddar med trianglar och romber. Vi har låtit oss inspireras och gjort en tavla av pappersromber. Papper i tre gröna toner och en svart är vad vi utgått från. Sen är det bara att leka loss med mönstret. Det är nästan som att lägga pussel – med skillnaden att inget är fel!

Du behöver:

Papper i fyra olika toner

Skärmaskin för papper

Målarduk på rulle

Limkuddar eller dubbelhäftande tejp

Gör så här:

Skär ut romber genom att först skära 6 centimeter breda remsor av dina papper. Skär (eller klipp) dem sedan i romber med en vinkel på 55 grader. Varje sida på romben kommer då att mäta 7 centimeter. Klipp eller skär till alla romberna lika stora.

Nu är det dags att börja leka! När du lagt ut mönstret som du vill ha det på ett bord kan det vara bra att fotografera av det bara för att ha en minnesbild att gå efter. Rulla ut målarduken på bordet och börja limma fast pappersromberna på den. Vi använde små dubbelhäftande limkuddar som är permanenta och syrafria. Två små limkuddar på varje romb räcker bra. Lämna en liten springa mellan varje romb så förstärker du den tredimensionella effekten. Klipp av duken när du är klar med mönstret.

Rama in tavlan, helst utan glas, eller häng upp duken direkt på väggen som en väggbonad.Trustpilot