Fina firrar - väggtroféer i veganläder

25 oktober, 2017

Varför inte hänga fiskar på väggen - istället för jakttroféer? Eller istället för tavlor? Den här veckans fångst är ett gäng dekorativa fiskar. Inspireras av naturen, men släpp fantasin lös. Klipp och stansa in fjäll och gälar. Sy ihop och häng upp.

Du behöver:

Snap Pap i olika kulörer

Sax

Penna

Papper

Bokstavspunsar

Hammare

Hörselskydd

Tillgång till symaskin

Sytråd

Vadd

Trekrok

Vaxad lintråd

Gör så här:

Rita upp fiskar på ett vanligt papper, klipp ut. Använd siluetterna som mallar på Snap Pap som du ritar av. Snap Pap är en pappersmaterial som liknar läder, går att sy i och tvätta i maskin. Det går också att stansa in reliefmönster i Snap Pap med punsar för läder.

Klipp ut dina fisksiluetter med några millimeters marginal för sömnsmån. Till vissa fiskar kan man vilja klippa fenor i avvikande färger. Klipp dubbla bitar till varje fisk så att du kan sy ihop dem med lite stoppning emellan.

Stansa in mönstret av fjäll, fenor och ögon med hjälp av bokstavspunsarna. Bokstäverna V, W, D, U passar bra till fjällen, medan O blir ögon och I kan markera gälar. Använd gärna något lite mjukt underlag när du hamrar in punsarna, till exempel en bit träplanka av ett mindre hårt träslag. Tänk på att skydda din hörsel när du stansar, så var noga med att använda hörselskydd!

 

Börja sy på eventuella fenor i avvikande färger. Fortsätt sedan att sy ihop fiskarna från munnen och ned till stjärtfenan. Sy med några millimeters sömsmån. När du sytt förbi stjärtfenan stannar du symaskinen med nålen nere, lyft pressarfoten och stoppa in vadd i stjärtfenan och sedan hela kroppen. Fortsätt sy igen hela fisken. 

Ta en trekrok och stick en av krokarna igenom fisken vid munnen. Knyt fast en bit vaxad lintråd i kroken, rulla ihop andra änden till ett litet nystan och häng upp på väggen.Trustpilot