Girland med fjärilar och trollsländor

17 augusti, 2022

Fladdrande fjärilar och surrande sländor hör sensommaren till. Låt dem flyga längs en girland över sensommarbordet.

Enligt samma princip som en klassisk tvättlina fixar man sensommarens festligaste girland. Istället för nytvättade handdukar hänger du upp fjärilar och sländor längs linan.

Vi har använt ett tjockt akvarellpapper som håller formen och inte krullar ihop sig som ett tunnare papper tenderar att göra.

Självklart kan man klippa sina flygfän på fri hand ur pappret, men det är lite enklare att använda en schablon för ändamålet. En tunn poscapenna med guldfärg är bra för ändamålet. Fyll i konturerna längs schablonen, eller hela fälten. Eller gör lite olika på olika insekter. Klipp ut med en bra siluettklippningssax.

När mörkret faller och man kanske tänder några ljus kan det vara fint med lite glitter på insekterna. Ett guldglittrande embossingpulver längs fjärilsvingarnas siluetter eller sländornas kroppar kan bli fint. 

Använd en penna för embossing och rita där du vill ha effekten. Pennan är genomskinlig men får embossingpulvret att fastna när du strör det över pappret. Värm sedan upp med en embossingfön så att pulvret smälter fast i ytan.

Vik vingarna från kroppen på insekterna för att ge dem en lite mer tredimensionell känsla. Nyp fast dem på ett snöre med klädnypor och häng upp girlanden där du vill ha den.Trustpilot