Babymobil i filt

08 juni, 2016

Bomullsmjuka moln och tunga regndroppar, rosafärgade månskäror och silvergrå stjärnor i skyn. Klassiska symboler ska läras tidigt och går aldrig ur tiden. Babymobiler i filt med klassiska symboler som moln, regndroppar, stjärnor och månar har blivit mycket populärt på senare tid. Bra idéer brukar ju bli det! Och det är busenkelt att göra sin egen variant. Bara att rita upp formerna på ett papper, klippa ut, rita av mönstret på filten och sedan sy ihop bitarna med lite stoppning emellan. Ingen koll på aviga och räta, ingen klippning av hörn eller vändning.

Du behöver:

Filt i olika färger

Sytråd i matchande färger

Tillgång till symaskin

Sax

Penna och papper

Stoppvadd

ev träkulor

Trälister

Borrmaskin

Hobbyfärg

Zpagettigarn

Vaxad lintråd

Synål

Gör så här:

Börja med att rita upp de figurer du vill ha på ett papper. Tänk på att du behöver lite sömsmån, även om figurerna blir ganska platta. Klipp ut formerna och rita av på filten.

Klipp ut två likadana stycken till varje form ur filten. Lägg ihop dem och sy runt, men lämna en cirka fem centimeter stor öppning så att du kan få in stoppningen. Stoppa  med polyestervadd och sy igen öppningen.

Såga till två lika långa trälister, cirka 40 centimeter långa. Borra hål i mitten och ett hål ett par centimeter från varje ände. Var noga att mäta så att mittenhålen verkligen hamnar i mitten och att hålen vid kanterna hamnar på samma avstånd från kanten – annars blir det svårare att få mobilen i balans. Måla trälisterna.

Klipp till en lagom lång bit zpagettigarn för upphängning, trä den genom mittenhålen och knyt en dubbelknut. Häng filtfigurerna i hörnhålen. Vi använde en vaxad lintråd i naturfärg, den syns inte så mycket, men är stark. Gör en rejäl knut i änden av tråden och stick sedan rakt igenom filtfiguren underifrån och upp. För att få mobilen i balans kan man också behöva vikta någon figur med lite träpärlor. Eller kanske sy en extra regndroppe, bara för att regnmolnen ska väga jämnt.

Sen är det bara bebisen som saknas!Trustpilot